oktober 14 2019 0Commentaar

Alcmaria: Lid sinds 1990

‘Ons schoonmaakpersoneel is onze belangrijkste bedrijfskapitaal en wij onderschrijven dan ook volmondig de Code Verantwoordelijk Marktgedrag voor schoonmaakbedrijven. De medewerkers van Alcmaria hebben bijna allemaal langdurige dienstverbanden, een resultaat van de geleidelijke groei van ons familiebedrijf. De zorgvuldige reiniging van zorginstellingen, scholen en bedrijfspanden blijft een vak apart.’

“Alweer 31 jaar! Vincent en José Schouten voeren de directie en ook Ruben, de man van José, werkt bij het bedrijf. Het familiegevoel werkt in heel Alcmaria door. Mensgericht ondernemen, klantgericht werken en altijd een persoonlijke benadering, daar geloven wij in.”
Vincent Schouten, directeur van schoonmaakbedrijf Alcmaria ontvangt mij hartelijk samen met zijn kwispelende ‘assistent’, een vrolijke Dobermann met flapoortjes, zoals dat hoort.
Vincent is lid van Bedrijvenvereniging Beverkoog en zit in de kascommissie.
Toch verontschuldigt hij zich en vraag of hij ook ‘recht’ heeft op het zonnetje, nu zij zijn verhuisd naar de Boekelermeer.
Ik vind van wel, benieuwd naar zijn verhaal.
Zijdelings ken ik Vincent en zijn bedrijf Alcmaria vanuit mijn eerdere werkgever De Waaier: Makelaar in Maatschappelijk Betrokken Ondernemen.

Vincent doet graag iets voor zijn medemens, “vanzelfsprekend en goed om te doen”. Bescheiden als hij is, hoeft dat niet te worden genoemd.
Voorheen zat Alcmaria ook op de Beverkoog, maar uitbreiding was nodig.
De enige optie bleek verhuizen en opnieuw beginnen op de Boekelermeer.
Het pand op de Beverkoog werd niet verkocht, maar verhuurd aan een vorig ‘zonnetje’: Kinderdagverblijf Kindividu.
In de tijd dat zij op De Beverkoog zaten en ‘De Ondernemerstuin’ (volgend zonnetje) nog VSM was, was deze ook opdrachtgever van Alcmaria.
Het schoonmaken van bijvoorbeeld de ‘clean rooms’ van VSM.
De gecontroleerde werkruimte, ontworpen om vervuiling aan het productproces of onderzoek te beperken. (Fijn)stof, vezels en in de lucht aanwezige micro-organismes.
“Daar komt een hoop bij kijken, niet iets wat iedereen zomaar kan doen”, aldus Vincent. “Daar heb je dus ook gekwalificeerd personeel voor nodig.”
Vincent nam onze ‘Beverkoog tulpenbolletjes’ ook hartelijk in ontvangst.
Volgend voorjaar bloeit een stukje van dit mooie bedrijf op de Hazenkoog voor Kindividu, maar ook op de Boekelermeer.
Samen staan we sterk!

#sunnymonday #eengoedbeginvandeweek

ferry