februari 17 2020 0Commentaar

ARK Audio Video BV – Lid sinds 1998

“Een mooi bedrijf met mooie klanten en betrokken mensen.” Zo omschrijft directeur Jos Bijman zijn onderneming ARK Audio Video. Al 35 jaar is ARK specialist in professionele audio- en videosystemen en omroep- en ontruimingsinstallaties. En al 22 jaar opereert hij met zijn team vanaf Otterkoog 63. De sfeer is er no-nonsense en gemoedelijk. Maar als het om de producten gaat, staan aandacht voor kwaliteit en professionaliteit voorop.

Tal van bedrijfsruimtes, boardrooms, fabriekshallen, kerken, theaters en instellingen in heel Nederland vertrouwen al jaren op de gecertificeerde ontruimingssystemen en services die ARK levert. Systemen die op maat worden ontworpen en ingericht voor precies die doeleinden die de klant vraagt. En uiteraard de eisen die de wet stelt: ARK-ontruimingssystemen voldoen aan de wet- en regelgeving zoals NEN2575A. Jos: “Ontruimingssystemen moeten niet alleen bijdragen aan veiligheid in geval van nood, ze dienen ook om mensen in zo’n situatie goed hoorbaar te informeren over wat ze moeten doen en waar ze heen moeten. Spraakverstaanbaarheid is dus essentieel. En je begrijpt dat die in een hoge fabriekshal weer heel andere eisen stelt dan bijvoorbeeld in een zorginstelling. Daar passen we de keus voor de juiste gecertificeerde apparatuur en inregelmogelijkheden per ruimte op aan, ook binnen de locatie zelf. Met goede en snelle service, overal in het land.”

Ahoy, TU Delft en meer

Overal in het land. Want ARK is zeker niet alleen regionaal actief. Zowel binnen als buiten Noord-Holland zijn het vakmanschap en de hoogwaardige systemen van ARK een begrip. Dat geldt net zo goed voor kleine projecten – bijvoorbeeld een school – tot grote locaties zoals de Marinewerf. Een kleine, actuele greep uit de locaties en opdrachtgevers waar ARK – vaak al jarenlang – naar volle tevredenheid opereert:

  • De renovatie van de bestaande bouw en de nieuwbouw het ICC van Ahoy Rotterdam (werk-, congres- en publieksruimtes)
  • Een groot aantal gebouwen van TU Delft (onderzoeklocaties en kantoren)
  • Diverse ministeries, o.a. Defensie en EZ
  • Rederij Doeksen (veerboten Waddenzee)
  • Medische centra, waaronder Radboudumc en het HMC in Den Haag

Geen geringe klanten, die terecht hoge eisen stellen aan kwaliteit en bedrijfszekerheid. Die kan ARK dankzij decennia van ervaring en specialistisch personeel dan ook uitstekend bieden. Met een team van zes vaste medewerkers en een netwerk van goed gekwalificeerde zelfstandige monteurs en technici bestrijkt ARK heel Nederland. Snelle service is gegarandeerd. “En dat moet ook”, zegt Jos. “Een eventuele storing in een ontruimingssysteem moet altijd met prioriteit worden opgelost. Maar ook onderhoud is essentieel. Het mooiste is als je een ontruimingssysteem nooit nodig zult hebben. Maar in het geval dát, moet het allemaal vlekkeloos werken. Daar hebben we de juiste, gekwalificeerde mensen voor; vanuit onze hoofdvestiging hier op de Beverkoog, met ARK-servicepunten in Tilburg en Apeldoorn.”

Audio en video

Ook de andere poot van ARK, de professionele audio- en videosystemen, zijn al sinds het begin een succesvolle business. Jos: “We hebben die twee bedrijfsactiviteiten – de calamiteitensystemen en de professionele AV – gescheiden. Professioneel geluid en beeld, onder andere voor presentaties of gesloten informatiesystemen, zijn niet weg te denken uit de moderne organisatie. En de techniek blijft razendsnel gaan. Tegenwoordig hebben we oplossingen waarbij je draadloos op de server kunt aankoppelen, ongeacht met welk platform of merk je werkt voor je presentatie. Geen gedoe met kabels of wat dan ook. Niets staat een geslaagde productpresentatie, videotraining of seminar meer in de weg.”

En door!

Al 35 jaar actief met ARK, de zaken gaan goed, het team is sterk… Wordt het langzamerhand al tijd om over stoppen te denken, Jos? “Geen sprake van, haha! Na al die jaren pas ik de intensiteit van mijn werkweken een klein beetje aan – en dat kan ook dankzij toppersoneel – maar ik moet er niet aan denken om met pensioen te gaan. Ik doe dit nog elke dag met plezier? Dit is wat ik wil, en daar voel ik me goed bij. Af en toe een beetje stress is geen probleem, als je maar weer op tijd ontspant. Dus stap ik graag na een roerige periode samen met m’n jarenlange vriend Jan Akkerman op de motor om een eind te cruisen. Kom ik terug als nieuw, en dan weer door!”

ferry