augustus 13 2019 0Commentaar

Atelier16 – lid sinds 2010

Frederique Groustra is beeldhouwer en werkt graag in steen; kalkstenen, hardstenen en marmers zijn de favorieten. In 1996 begon zij als zelfstandige met Atelier16.. bijna jubileum!
In opdracht ontwerpt en maakt zij gevelstenen aan huizen, grafstenen voor mens en dier en alle denkbare herinneringsstenen.

“Ik hou ervan om menselijke geschiedenissen en ervaringen in de universele taal van vorm weer te geven, zodat we (beter) begrijpen en er bij stil kunnen staan.”

Aan de Hazenkoog 24b is een bijzonder bedrijf gevestigd. Zodra je het pad op loopt, waan je je in Frankrijk. Wat een fraaie plek heeft Frederique gemaakt van de opgang van haar beeldhouwerij!
We nemen plaats aan de lange houten picknicktafel en het gesprek heeft een mooie dynamiek. Echt een ‘1 op 1’ met iemand die werkt met haar hart en passie voor het vak.
Zij geeft dat door middels de cursussen en workshops die ze houdt, laat mensen genieten tijdens exposities en demonstraties van het werk van haar cursisten, o.a. in onze Hortus.
Vanuit de samenwerking met groothandel De Beeldhouwwinkel biedt ze een leuk assortiment aan stenen en gereedschappen te koop aan.

Atelier16 biedt maatwerk, met alle deskundigheid en inlevingsvermogen maakt Frederique een “laatste” wens voor nabestaanden.
Schuin achter de “Franse tuin” ligt het bedrijf Swart Natuursteenhouwerij. “Wij hebben een hele goede band en samenwerking”, zegt Frederique. “Zo fijn dat wij elkaar kunnen versterken om tot een waardevol eindresultaat te kunnen komen!”

Ik dank Frederique voor het prettige gesprek en beiden zijn we het eens dat het moeilijk is om over het onderwerp na te denken bij leven, toch heel belangrijk en achteraf heel fijn wanneer je troost put uit een mooie gedenkplek.

www.atelier16.nl

#sunnymonday #eengoedbeginvandeweek

ferry