september 23 2019 0Commentaar

Bouwbedrijf Kesselaar en zn – Lid sinds 1994

Bij de entree van Bouwbedrijf Kesselaar staan de kernwaarden van deze mooie onderneming met grote letters op de muur achter de receptie: Gastheerschap, Loyaliteit en Vernieuwing.

‘Kesselaar & Zn bouwt, renoveert en onderhoudt vastgoed voor eigenaren en gebruikers in Noord-Holland en is de verbindende factor in de bouw. Open en eerlijk samenwerken staat bij ons hoog in het vaandel. Daardoor vinden we steeds de perfecte balans tussen wensen en oplossingen. Niet voor niets zijn we er trots op dat we beloond zijn met de eervolle titel ‘Slimste bedrijf van Nederland’. Dat is terug te vinden in alles wat we doen; bij Kesselaar en Zn zorgen we ervoor dat we continu vernieuwend bezig zijn en meegroeien met onze opdrachtgever. Ongeacht uw vraag denken wij graag met U mee!’

Dit is mij niet vreemd, ik ken René en Guido Kesselaar al wat jaren. Zij ontvingen in 2017 de bronzen duim voor hun maatschappelijke betrokkenheid vanuit Stichting de Waaier. De periode ervoor nam Guido het over van zijn vader René en ik weet het nog goed:

Ik stond met René te praten in de zaal, wetende dat zijn zoon deze prijs zou ontvangen. Toen door de boxen schalde: ‘Guido Kesselaar!’ keek René op en ik vergeet nimmer dat gezicht: ‘Emotie en trots. Het gevoel dat het bedrijf bij zijn zoon in goede handen is.’

Terecht.

Guido begon als jonge knul in de bouwput. Werken met de handen, dan besef je meteen waar je mee bezig bent. Sinds twee jaar vormt Guido samen met Ferry van Wilgenburg de directie. Zij hebben samen een duidelijke visie.

Op de visitekaartjes staat geen functie: Of je nu de directeur bent, receptie of de boel netjes en schoon houdt, iedereen is binnen Kesselaar gelijkwaardig aan elkaar. Daardoor is er ook groot respect voor iedereen binnen het bedrijf.

“Wij willen dat onze mensen altijd fluitend naar het werk gaan. Als dat niet zo is, kijken we samen naar de mogelijkheden. Het is zelfs zo dat als iemand beter past in een andere organisatie, we dat begeleiden. Zo belangrijk dat je met plezier naar je werk gaat, ook wanneer dat elders beter zou passen.”

Ik kijk mijn ogen uit bij de nieuwe inrichting: Zitzakken, ligstoelen, statafels en grote fauteuils in een heerlijke ruimte. Het past bij de denkwijze van Kesselaar.
“We willen dat iedereen zich comfortabel voelt”, opperen Ferry en Guido, kijkend naar de pingpongtafel. “Ja.. als iemand daaraan even behoefte heeft, ook goed!”
“Pa heeft zijn passie en oude beroep weer opgepakt. Hij is weer gaan metselen. Als aandeelhouder is René nog wel betrokken bij de organisatie, maar leiding geven doet hij niet meer”.
We maken een foto in de relaxte ruimte op de eerste etage.
“Pa in het midden!” Aan de wand prijkt de foto van René Kesselaar, metselend met een grote glimlach.

Trots op het gedachtengoed wat het team van Kesselaar voortzet.
www.kesselaarenzn.nl

ferry