maart 02 2020 0Commentaar

CNB Enterprises – Lid sinds 2000

Van een kleine winkel in Amsterdam in de jaren 70 tot een wereldwijd opererend groothandelsbedrijf tegenwoordig; het verhaal van CNB Enterprises BV.is er altijd een geweest van Nederlands ondernemerschap en liefde voor de Japanse cultuur.

Tot op de dag van vandaag inspireert de symbiose van de twee de essentie van het bedrijf. Het combineren van het beste van beide culturen in een familiebedrijf waar loyaliteit, kwaliteit en langdurige zakelijke relaties gelijk worden gewaardeerd aan commercie.

Het moderne CNB Enterprises is marktleider in drie divisies: Home & Living, Restaurant & Kitchen en Healthcare.

De producten van CNB zijn te vinden in ’s werelds meest gerenommeerde winkels, zoals Lafayette (Frankrijk), Magasin du Nord (Kopenhagen), Ahlens (Zweden), Stockmann (Scandinavië en Baltische staten), Kaufhof en KaDeWe (Duitsland), La Rinascente (Italië) , Crate & Barrel (VS) en de Bijenkorf (NL) evenals vele andere gerenommeerde nationale en internationale (concept) winkels en winkelketens.

Op naar de Marterkoog 4, daar word ik hartelijk ontvangen door Marcel Kroese.

Marcel voert de financiële administratie voor het bedrijf.
Hij schenkt een koffie voor ons in en we gaan richting showroom.
We lopen de trap op en ik kijk mijn ogen uit! Een enorme ruimte, in drie delen ingericht met o.a. chinees porselein: Bordjes, kopjes, schalen, maar ook kookgerei, eetstokjes.
Een heuse bar met ‘De Gouden Engel’ erboven prijkt in de showroom en we hebben zicht op een heerlijk dakterras met bbq.
De Gouden Engel, Schagen, was voorheen de horeca onderneming van de vader van Linda Klinkenberg-Boontjes, de heer Gerrit Boontjes)

Pieter Klinkenberg is ondertussen aangeschoven en hij vertelt in ‘geuren en kleuren’ over het mooie bedrijf dat is opgezet door zijn vrouw, Linda Klinkenberg.
Hij was voorheen fysiotherapeut en zij runde een winkel in Aziatica in Amsterdam.
“Zij was de eerste die tijgerbalsem invoerde in Nederland! “ brengt Pieter vol trots.
Pieter zegde zijn baan als fysiotherapeut op en zij begonnen hun gezamenlijke droom in de garage. Na jaren hard werken, van Bergen nh.naar Otterkoog naar Hazenkoog met het huidige CNB op de Marterkoog 4 als resultaat.

Een familiebedrijf, met zoon Daniel Boesten en schoondochter Sijreeta Boesten en Fabian Klinkenberg (Webshop). Daniel Boesten is de huidige directeur.
“Eigenlijk voelt iedereen een beetje als familie hier, we hebben een hecht team”, met betrokken medewerkers, aldus Pieter.

In het bedrijf wordt ontworpen op de eigen ontwerpafdeling, in China en Japan geproduceerd. Soms vanuit daar naar elders over de wereld uitgestuurd, maar de meeste artikelen komen naar de beide locaties op de Beverkoog.
Bij Mondial, Egelskoog en op de Marterkoog heeft CNB twee ruime magazijnen voor opslag ervan.

Ook verkoopt CNB vuurwerk. Pieter zegt “Het is niet veel, maar we vinden het leuk en het past een beetje bij ons (China), bij wat we doen. We moeten aan veel eisen voldoen in het kader van de veiligheid. En dat is goed.”

Ik mag dus ook een kijkje nemen in de bunkers in de kelder, waar het vuurwerk inderdaad veilig is opgeborgen.
Tom de Groot, bedrijfsleider, geeft aan dat hij dat ook graag zou willen delen met de ondernemers in de buurt. Veiligheid gaat écht voor alles.

Met zo’n dakterras en zo’n fijne omgeving behoort een lenteborrel voor onze leden zeker tot de mogelijkheden, we houden jullie op de hoogte!

CNB Enterprises BV. levert (deels) ook aan particulieren via de webshop www.theorientalshop.nl
Neem eens een kijkje in de webshop: www.theorientalshop.nl

ferry