september 02 2019 0Commentaar

Dikke Truus – Lid sinds 2007

‘Dikke Truus’, een begrip op de Beverkoog en hoe geweldig: Het eetcafé, deze snackbar wordt al twaalf gerund door twee niet zo dikke, aardige chinese man en vrouw: Akou & Ayong.

Ayong, een vrolijke, hardwerkende vrouw heb ik een aantal keer aan de telefoon. Ze wil heel graag contact, maar wijst naar collega Stefanie voor meer informatie. De dames en heer in de keuken hebben het ontzettend druk. Dit om de allerbeste kwaliteit te willen leveren. Alles is immers vers, zelfgemaakt, patat van eigen aardappelen, salades en belegde broodjes ook volgens eigen recept. Akou zie ik niet, maar weet dat hij keihard in de keuken bezig is met een volgende bestelling.

Toch vinden ze het ‘superleuk’ dat ik even een kijkje bij ze kom nemen. “Kun je rond 16.00 uur? Dan zitten we na het drukke middagprogramma en net voor de spits..”
Stefanie is al twaalf jaar in dienst bij Akou & Ayong. “Echt geen reden om weg te gaan, het is hier zo fijn werken!”
Toen Stefanie met zwangerschapsverlof ging, meldde Ana zich.

Zij zou zorgdragen voor die periode als invalkracht. Inmiddels is ook Ana al vier jaar betrokken bij “Dikke Truus”.
Net als Stefanie, noemt Ana : “Ik wil graag blijven werken voor hen, we hebben een superteam zo!”

Ze vinden het initiatief om de Beverkoog wat extra aandacht te geven ontzettend belangrijk. ‘Wij halen onze broodjes ook bij Bakkerij Beerse!’ En zo vindt dus de zogenaamde kruisbestuiving plaats op ons bedrijventerrein. Er komen veel vaste bestellingen vanuit de bedrijven op het terrein.
“Aah, Bredewijn! Ja, maar die kennen wij wel, komen ook bij ons!”
En ook ik heb me zojuist laten vertellen dat er goed nagedacht wordt over ‘zo gezond mogelijk snacken’.
Ik bestel een patatje met kaassoufflé en wordt mij van harte gegund door Ayong.
Was niet de intentie, maar dat is lief… en dat is ook wat ‘Dikke Truus’ uitdraagt: Met liefde en aandacht een mooi product leveren!

www.eetcafedikketruus.nl

ferry