september 30 2019 0Commentaar

Egmond Plastic – lid sinds: Het eerste uur

“Welkom bij het Alkmaarse Egmond Plastic! Wij zijn een wereldwijd begrip als het gaat om high tech spuitgieten en staan vooral bekend om onze revolutionaire Smeltkern Technologie en onze onderscheidende opdamptechnieken. Egmond Plastic maakt onderdelen voor onder meer de luchtvaartindustrie, defensie, de medische industrie en overige industrieën die gebruik maken van hoogwaardige kunststofproducten.”

Inderdaad Welkom! Wanneer ik binnenkom in het bedrijf gevestigd aan de Berenkoog 31, valt mij meteen op dat er gekozen is voor een ‘betrokken’ ontvangstruimte. Receptie en kantoorruimte samengevoegd en zicht op ‘waar alles gebeurt’: De fabricage van hoogwaardige kunststof onderdelen.

Egmond Plastic is een Alkmaars bedrijf, maar levert al éénenvijftig jaar wereldwijd.
Begonnen in ‘Het rooie dorp’ in Alkmaar en nu al vijftig jaar bewoner van onze Beverkoog, lid vanaf het eerste uur.
Richard Brandwijk begon dertien jaar geleden aan zijn nieuwe avontuur als CEO van Egmond Plastic.

Met affiniteit in de luchtvaart en nog net geen veertig, volgde hij de heer Egmond, de oprichter op.

Enthousiast doet hij zijn verhaal. Met de crisis draaide Egmond Plastic gelukkig lekker door en hadden zij de mogelijk om juist toen te investeren in personeel, vooral in de productie. Er werken mensen met diverse nationaliteiten bij ons, merendeel Vietnamezen.

“Elke cultuur heeft zijn voordeel!” zegt Richard. Wat hij daarmee bedoelt is dat Nederlanders wat makkelijker zijn. Ze hebben een grijs gebied van ‘Ken net aan’. De oosterse cultuur is meer zwart/wit: Kan of kan echt niet. : “Met het oog op onze klanten in het Verre Oosten is dit absoluut een pre.”

Ik krijg een rondleiding van Richard en hij laat zien hoe diverse stukjes herkenbaar interieur van een vliegtuig worden vervaardigd.
Grappig om te zien zijn de blinkende ‘ezeltje strek je munten’ uit de Efteling. Jazeker, die worden ook gemaakt in ons Alkmaar!
Een mooi, bloeiend bedrijf. Richard geeft aan graag weer eens ‘open huis’ te willen houden. Dit in samenwerking met andere bedrijven op de Beverkoog: Kortom de verbinding leggen.

www.egmondplastic.nl

ferry