juli 22 2019 0Commentaar

Hortus Alkmaar – lid sinds 2012

Midden op ons bedrijventerrein, verscholen tussen de gebouwen, ligt een prachtige botanische tuin: Hortus Alkmaar. Deze tuin, gespecialiseerd in geneeskrachtige kruiden, is in 1981 aangelegd als productietuin van VSM Geneesmiddelen. Sinds 2011 is het een bezoektuin, die beheerd wordt door een zelfstandige stichting. Het onderhoud van de tuin gebeurt grotendeels door vrijwilligers. Hortus Alkmaar is gevestigd aan de Berenkoog 37, naast de Ondernemerstuin.

“Fijn dat de Najaarsborrel van de Bedrijvenvereniging wederom bij ons wordt gehouden!”, aldus Ingrid Kruissen van Hortus Alkmaar.
“Het is zo nodig dat we bewust zijn van wat deze ‘Oase van rust’ ons allen te bieden heeft. Zonder (financiële) steun gaan we het hier niet redden. Het zou meer dan zonde zijn om deze prachtige plek op te moeten geven.”

Voor iedereen geldt: Ga eens een kijkje nemen en geniet van de geur- en kleurbeleving. De tuin is op dit moment op haar mooist!
Voor bedrijven en werknemers op ons Bedrijventerrein is het een goed idee om in de pauze, tijdens de lunch een momentje voor jezelf te pakken en even te landen in onze Hortus.

Voor meer informatie over een abonnement of het steunen van de hortus door ‘vriend’ te worden, kunt u kijken op www.redhortusalkmaar.nl

#sunnymonday #eengoedbeginvandeweek

ferry