januari 27 2020 0Commentaar

Mezo Steel – lid sinds 2019

Mezo Steel is een jong en ambitieuze toeleverancier voor metaal- en plaatbewerking. Door een grote diversiteit aan bewerkingen, kunnen zij leveren aan verschillende branches en particulieren. Zowel maatwerk als productie in grote aantallen.

Een partner op het gebied van lasersnijden. Bij Mezo kunt u aluminium, RVS en staal op maat laten snijden in diverse diktes. Zij maken gebruik van een energiezuinige Fiber lasersnijmachine met een vlakbed van 3000 x 1500 mm en snijden daarbij met zuurstof en stikstof.

“Top, leuk, gezellig! Hamsterkoog 5d, daar zitten we”, aldus Stef.

Daar aangekomen, loop ik langs een verlaten kantoorruimte rondom de units, klop op alle deuren en ineens is hij daar.

Al wuivend staat Stef Oudejans in de deuropening van het laatste pand.
Even later komt zijn partner, steun en toeverlaat Desirée ook binnen. Mét gevulde koeken! Jeetje, wat een welkom, ik heb nog niet gegeten, dus dat gaat er wel in.
Een jaar nu op de Beverkoog en Desirée straalt: “We voelen ons nu al welkom! We waren op de Nieuwjaarsreceptie bij Gomes en we hadden echt een klik met de andere ondernemers.`

Een jong stel met ambities: Stef die begon bij Hörmann en daar met veel plezier achttien jaren heeft gediend, Desirée als schooljuffrouw in de bovenbouw, hadden een plan. Ze wilden ondernemen en hadden daar veel voor over. Investeren, keihard werken, ondernemen.
Dit met vertrouwen in hun kunnen, maar vooral in elkaar.

Stef zegt: “Ik had er best moeite mee, om mijn baan bij Hörmann op te zeggen. Ik had het er erg naar het zin, veel vrijheid en me in de tijd ontwikkeld en opgewerkt. Maar om voor mezelf, onszelf te beginnen, bleef kriebelen..”

De stoute schoenen aangetrokken en daar gingen ze.
Gestart in een kleine ruimte van ‘vaders’, met de ‘blauw-gele machine’ wijst Desirée mij aan. Een ‘kleintje’, als je ziet wat ze nu hebben staan.
Nu een jaar op de Beverkoog.

Het onderwijs in gaan, dat is toch een roeping, dus ik vroeg Desirée of ze dat nu niet ging missen.

“Ja, natuurlijk”, beaamde ze. “Maar daarom zou ik, wanneer we zover zijn, graag een stageplek bieden, een leerwerk bedrijf starten. En beter nog: Het basisonderwijs al willen informeren, laten zien hoe mooi dit vak is!”
We zijn er alle drie van overtuigd dat het zo belangrijk is de jongste jeugd mee te nemen in een ambacht; ’Iets moois met je handen te maken’.
In deze online maatschappij, is het voor vele jongeren interessant om te kiezen voor marketing-communicatie expert, programmeur of webdesigner.

Maar wie maakt mij kraan? Als voorbeeld dan.

Lokaal handelen, het liefst zo dichtbij mogelijk. Daar zijn Stef en Desirée van.
Hörmann vanzelf met alle vertrouwen als opdrachtgever, het lassen van hun halffabricaat laten zij graag over aan VWS.
Er staan grote machines in de hal, ik besef me meteen zonder er direct verstand van te hebben, dat dit een grote investering is geweest.

“Dat klopt”, zeggen beiden”. “Maar we werken hard aan nog beter. Ook aan extra ruimte en zichtbaarheid. Eigenlijk is het een wens om de kantoorruimte aan de weg erbij te huren.”
We kijken elkaar aan, zwijgen even en vervolgen met “Gewoon doen! Direct kan het niet meer.”
Spannend, een risico? Ze hebben al vele stappen gezet.
Ik ben er van overtuigd dat deze mensen dat gaan redden. Soms moet je die sprong gewoon durven wagen.
Omdat je echt gelooft in wat je biedt.

Ik keek mijn ogen uit. Naast halffabricaat ook prachtige producten voor de eindgebruiker. Van wandpanelen tot bijvoorbeeld een naamplaat voor bij de voordeur, gepoedercoate ‘huisnummers’, noem maar op.

We praten over verbinding, de komende evenementen en over duurzaamheid.
Ik vertel over het kinderdagverblijf dichtbij hen, die vaak leuke dingen kunnen doen met restmateriaal.
Dat gezegd hebbende, loopt Desirée naar achter en voor ik ga, krijg ik nog iets bijzonders mee; Uitgesneden letters van staal.
“Normaal zouden wij deze weggooien, maar wellicht is het leuk voor de kinderen hun naam ermee te kunnen maken, lettend op de afwerking.
Sommige letters hebben wat braampjes.”
Ik vraag hen of ik de letters, die wat scherp zijn, mag gebruiken om een kunstwerk te maken, waarvan ik energie krijg.
En dat is ok.

Superleuk, ik ga dit vanzelf nog met hen delen.

Welkom, Stef en Desirée, op ons bedrijventerrein. Wat een fijn gesprek hebben wij gehad, twee bijzondere mensen met het hart op de juiste plaats. Jullie zijn een aanwinst voor ons bedrijventerrein!

Neem een kijkje op:
www.mezosteel.com

ferry