november 11 2019 0Commentaar

Miko Koffie Noord-Holland – Lid sinds 2016

In het zonnetje: Miko Koffie Noord Holland – Lid vanaf 2016.

Miko Koffie Noord-Holland is een zelfstandige dochteronderneming van de Miko Groep voor de regio Noord-Holland. Zij verzorgen voor iedereen een concept op maat. Dankzij het landelijke netwerk altijd verzekerd van snelle en perfecte service. Miko installeert de apparatuur en verzorgt het onderhoud.

Per abuis een uur te vroeg: ‘Nok nok’ aan de Wezelkoog 6.
Een vrolijke begroeting van de bruine labrador (wat zijn dieren toch hartelijk, zelfs vroeg in de ochtend)
En de koffie stond klaar. Wat een ‘lekker bakkie!’

Om het aanbod aan koffieproducten af te stemmen op de gasten, biedt Miko Koffie drie complete koffieconcepten aan: Het huismerk Miko, duurzame Puro Fairtrade Coffee en een Italiaanse koffie met temperament, Grand Milano.
Deze concepten zijn gebaseerd op de beste koffieproducten en tradities, compleet met bijbehorende producten als suikerzakjes, melkcups en kopjes.

Aan de tafel in een super gezellige ruimte (gewoon thuis komen), zitten Robert en Carolien van Bokhorst, hun zoon en collega.
Rondom diverse koffie apparaten, eentje herken ik, staat bij ons op de zaak. Voor ons logisch, het is de lokale ondernemer en duurzaam: Vinden wij ook belangrijk.

Dat wilden wij graag delen met anderen (en gelukkig Robert en Carolien ook) met het Vitaliteitsevenement en de ijsduik dit jaar.
Miko stond daar belangeloos met ‘koffiebakfiets’, in het kader van de verbinding.
Daar werd gretig gebruik van gemaakt.

Zo schenken zij ook de koffie aan het ‘Praethuys’, voor mensen met kanker, verwanten en nabestaanden.
“Ik vind het goed en vanzelfsprekend dat we een steentje bijdragen aan het maatschappelijk belang”, aldus Robert.

”Hoe lang al in de koffie?” vraag ik. Robert lacht en zegt: “Jee, al dertig jaar.. ik begon als accountmanager en op een moment wilden we voor onszelf. Vanuit de garage, echt een uitdaging begonnen we Café Caro, Carolien en Robert… gewoon waanzinnig om aan terug te denken, dan moet je band heel sterk zijn, anders redt je dat niet.”

En dat bleek: Robert en Carolien gingen het avontuur aan om Miko Koffie (landelijk) in deze regio op te zetten en groot te brengen. Met zelfs in de nabije toekomst een eigen brander in de showroom.
Je kunt wel stellen dat het een succesvolle beslissing is geweest.

En dat is deze mensen van harte gegund! Ik blijf erbij: Je kunt succesvol zijn, maar zij zijn zo vriendelijk en betrokken, dat maakt ondernemen toch net iets leuker.
www.miko-koffienh.nl

ferry