januari 06 2020 0Commentaar

Nitta Corporation – Lid sinds 1998

Als dochteronderneming van Nitta Corporation produceert en levert Nitta Corporation of Holland een volledig assortiment kunststof transportbanden van hoge kwaliteit tot 3 meter breed. De banden worden gemaakt van verschillende materialen, waaronder PVC, PU, polyethyleen, vilt en silicone. De productie vindt plaats in Alkmaar.

Dat alles gebeurt aan de Berenkoog 25, waar ik een bezoekje breng.

Ik heb een afspraak met Aad van der Eng, de drijvende kracht achter de ‘Beverkoogse poot’ van Nitta Corporation. Aad haalt een glas water voor me, alvorens ons gesprek begint.
Ik heb hem gebeld en gevraagd of hij het leuk zou vinden ‘het zonnetje van de week ‘te willen zijn.
Wij hadden eerder contact vanuit het bedrijf waarvoor ik werk en het project BE+, het verduurzamen van ons bedrijventerrein. Die verduurzaming, in zonnepanelen, dat is iets waar Nitta al mee bezig is.
“We zijn ons bewust van de noodzaak van verduurzaming en groeien mee met wat nodig is”, aldus Aad van der Eng.
Hij vindt het leuk en nodigt mij uit.
Comfortabel, met een ‘thuisgevoel’ starten we een leuk en mooi gesprek.

Vertel… iets over de geschiedenis van dit bedrijf.
Het van oorsprong Nederlanse bedrijf, actief in de productie van transportbanden, in de breedste zin van het woord, werd op in 1991 overgenomen door de Japanse fabrikant Nitta.

Zo werd Nitta Corporation of Holland onderdeel van een wereldwijd opererende fabrikant en leverancier met het hoofdkantoor in Osaka, Japan. Het bedrijf beschikt over productiefaciliteiten in Japan, de Verenigde staten, Canada, China, Taiwan, Zuid-Korea en Nederland. Producten worden geleverd aan alle filialen van Nitta over de hele wereld.

Het moederbedrijf Nitta Corporation is naast het vervaardigen van transportbanden actief in de productie van transmissiebanden, sensoren, hydraulische slangen, medische producten en vele andere artikelen.

Met ongeveer 3.000 werknemers wereldwijd en een concernomzet van meer dan € 700 miljoen is Nitta een behoorlijk bedrijf.

Wereldwijd doet ze zaken met vele bedrijven in de voedingsindustrie, land- en tuinbouw, logistiek, autobedrijven, afvalwerkingsbedrijven en ook voor amusement gebonden bedrijven als pretparken, speeltuinen, bowlingbanen en minder voorkomend en erg speciaal ‘indoor’ skibanen.

En wanneer begon jouw carrière, ik ben benieuwd !
Aad van der Eng is begonnen in 1998 als Financial Controller voor Nitta Corporation of Holland.

In 2005 bleek dat een “Directie vanuit hier” beter zou passen dan een “Japanse leider van verre”. Op dat moment nam Aad van der Eng die rol op zich tesamen met de Technische Directeur. Na diens pensionering in 2010 begeleidde Aad het bedrijf naar verder en beter. Inmiddels zijn bijna 50 medewerkers actief voor Nitta Corporation of Holland en is na de investering in een nieuwe productiemachine voor Polyurethaan transportbanden de mogelijkheid voor verdere omzetgroei gecreëerd.

“Ook ik heb een bestuursfunctie vervuld binnen de Bedrijvenvereniging Beverkoog”, zegt Aad.

En ik raad: “Penningmeester zeker ?”
Hij knikt en wij lachen. “Vroeger gingen we gezamenlijk bowlen en een lol dat we hadden! “
Ik geloof hem meteen en beloof hem dat we in dat kader voortborduren.

Zo belangrijk samen dingen te ondernemen.

Leuk, zinvol, informatief..whatever…gewoon samen!

www.nittacorporation.com

ferry