februari 24 2020 0Commentaar

Profess Fysio – Lid sinds 2019

Op een gezellig ‘plein’ aan de Otterkoog 93B, de hoofdvestiging, heb ik een afspraak met Robbin Pieterse, eigenaar van Profess Fysio.

In 2005 studeerde hij af aan de Hogeschool van Amsterdam als fysiotherapeut.
“Ik was eenentwintig en al fysiotherapeut” zegt Robbin, die uit een ondernemersgezin komt.
In de jaren daarna heeft Robbin in loondienst op verschillende plekken gewerkt. Bij zijn laatste werkgevers heeft hij zich gespecialiseerd tot manueeltherapeut en ‘dry needling’ geleerd.

“Eerst ervaring op gedaan”, lacht Robbin. “Gekeken wat allemaal mogelijk is, maar ook aanvoelen hoe je het beter zou kunnen doen.” Ik ben er van overtuigd dat ik nu meer overzicht en directer klantcontact heb dan bij andere grotere praktijken. Zo kan ik beter inspelen op de persoon zelf.”

“In mijn werk heb ik gemerkt dat er een aantal factoren heel belangrijk zijn voor de klant: duidelijkheid, eerlijkheid, zorgvuldigheid en aandacht. Ik wil mijn klanten het gevoel geven dat we samen aan de klacht kunnen werken en dat ze er niet alleen voor staan. De tijd nemen voor uitleg zodat de klacht ook begrepen wordt vind ik erg belangrijk. Onduidelijkheden leiden altijd tot onrust en daarmee dus ook weer tot stress wat weer een negatieve invloed heeft op de klacht(en). Ingewikkelde problemen van klanten zijn voor mij een uitdaging, we geven niet op!”

Na verloop van tijd kwam Ivar Ottenbros de praktijk versterken. In 2017 studeerde hij af als Fysiotherapeut aan de Hogeschool van Amsterdam.
“Al snel wist ik dat ik fysiotherapeut wilde worden, onder andere nadat ik zelf geblesseerd raakte en bij een fysiotherapeut terecht kwam.
Ik kon hetzelfde jaar aan de slag bij Profess Fysio. In de afgelopen jaren heb ik mij gespecialiseerd in o.a. Kinesio Taping en Dry Needling.”, adus Ivar.

“Naast mijn werk besteed ik mijn tijd graag aan sport. Ooit begonnen als schaatser op semi-professioneel niveau en inmiddels de stap gezet richting de triathlonsport. Ook hierin stel ik steeds nieuwe doelen en probeer ik het beste uit mezelf te halen.”

Naast de Beverkoog in Alkmaar is Profess Fysio ook gevestigd in Heerhugowaard, naast zwembad “De Waardergolf”, waar ook een ‘warmtebad’ aanwezig is.

Voor een extra ondersteuning wordt Profess Fysio bijgestaan door Herman Pieterse, een hoogleraar van de Universiteit van Gent, die gespecialiseerd is in gezondheidswetgeving van patiënt gebonden onderzoek. Herman Pieterse is ook expert op het gebied van de werking van geneesmiddelen en de interacties tussen geneesmiddelen.

Profess Fysio is er ook voor de ondernemers van de Beverkoog. Of het nu nodig is voor het verhelpen van klachten of voorkomen van klachten. Preventieve behandelingen houden diverse ondernemers al op de been en velen ervaren dit als noodzakelijk in hun drukke leefstijl.

Neem eens een kijkje op: www.profess-fysio.nl

ferry