maart 16 2020 0Commentaar

RAVO Fayat Group – Lid sinds 2000

RAVO is de grootste ontwikkelaar en producent van compacte middelgrote veegmachines in Europa.

Opgericht in 1964 in Alkmaar, Nederland, waar het hoofdkantoor en de moderne productiefaciliteit nog steeds gevestigd zijn. De kracht van het bedrijf ligt in uitgebreide pionierservaring en de combinatie van solide, bewezen technologie met intelligente innovatie en sterke samenwerking met klanten. Zo draagt ​​RAVO met haar veegmachines bij aan een schoner milieu, verbetering van de volksgezondheid en het welzijn van mensen in stedelijke gebieden.

FAYAT GROUP
Sinds 2009 maakt RAVO deel uit van de Fayat Group, een Frans familiebedrijf met een netwerk van meer dan 130 autonome bedrijven gestructureerd in zeven divisies: bouw en openbare werken, staalfabrieken, elektriciteit, elektronica en IT, weguitrusting, materiaalbehandeling en hijsen apparatuur en drukvaten. RAVO maakt deel uit van de divisie weguitrusting en is sinds 2017 onderdeel van een business unit samen met straatveegfabrikanten Mathieu en Scarab genaamd Fayat Environmental Solutions. Door deze krachten te bundelen, bieden zij een breed scala aan straatvegers in de subcompacte, compacte, compacte middelgrote en op vrachtwagens gemonteerde sectoren.

Fleur van der Valk, marketing en communicatiepoot binnen RAVO wijst mij op het volgende:

“Wij hebben de RAVO Fayat Group en RAVO Benelux. We zijn allen collega’s hoor, maar het verschil zit ‘m in het volgende: Waar je nu bent, daar wordt ontwikkeld en RAVO Benelux is onze dealer. Beiden zijn gevestigd op de Beverkoog en we hebben ook nog een vestiging in Heerhugowaard.`

Fleur werkt nu drie jaar voor RAVO en voel aan dat zij zeer betrokken is.
“In negen stappen vervaardigen wij een veegmachine, ik laat het je zo zien in de fabriek. Het is toch geweldig! In negen stappen..”
Haar enthousiasme steekt mij aan en voor we een rondje gaan doen deelt zij het ‘laatste nieuwtje’ met mij: De ontwikkeling van de elektrische veegmachine.
Verderop is de ‘kraamkamer’, daar wordt hij als het ware ‘geboren’.
Ik begrijp Fleur als geen ander. Zij is zo degene die het mag delen, naar buiten. Zij mag schrijven over iets waar zij zo trots op zijn.

Het gaat goed met RAVO. Zij leveren wereldwijd. Dit in samenwerking met nog twee partners brengen zij klein, middensegment en grote machines op de markt.
Naast dat zij onder andere gemeenten voorzien van veegmachines, is hen bijvoorbeeld ook de opdracht gegund om op het circuit in Zandvoort de baan schoon te vegen tijdens de Grand Prix Formule 1 2020.

“Dat is natuurlijk hartstikke gaaf!” zegt Fleur. “We gaan met een heel koppel collega’s die kant op!”

De betrokkenheid bij de Bedrijvenvereniging Beverkoog is er jaren geweest, doordat de vorige HR manager de bestuursfunctie van penningmeester vervulde.
Maar ook nu. “Kom maar op met die uitnodigingen”, lacht Fleur “Wij haken ook graag weer aan bij de komende evenementen!”

Meer weten: www.ravo.fayat.com www.ravobenelux.fayat.com

ferry