oktober 07 2019 0Commentaar

Technisch Handelscentrum Asjes B.V. – Lid sinds 1994

Asjes is een technisch handelscentrum voor grondverzetbedrijven, de agrarische sector en de industrie in Noord-Holland, Zuid-Holland en een deel van Utrecht.

Asjes heeft zich de afgelopen 100 jaar al bewezen als sterke partner op het gebied van in- en verkoop en reparatie van tractoren, landbouwwerktuigen, grondverzet- en tuin- en parkmachines. Bekende merken die zij vertegenwoordigen zijn JCB, Case IH, Steyr, Krone en Honda. Asjes is tevens fabrikant van Nautitrans; bootliften en boottransporters voor jachthavens.
“Onze kracht is: Alles in eigen hand! Van een boutje en een moertje naar de opbouw van een airco of overdruk. Wij zijn heel breed in de uitvoering van de werkzaamheden aan de machines; van reparatie, onderhoud en bedrijfs klaarmaken van nieuwe machines. Alles gebeurt hier in de werkplaats, waarbij kwaliteit leveren voorop staat” aldus Oscar van den Berg, de drijvende kracht achter Asjes B.V.
Ik kijk mijn ogen uit naar wat er achter de muren van Asjes te aanschouwen is.

Grote kranen, tractoren en machines. Bij de ingang staan wat oldtimers (tractoren) die mij doen denken aan de animatiefilm ‘Cars’. Een hobby van Oscar en zijn vader.
“Waar het begon?”, begint Oscar. “Het begon lang geleden toen mijn vader de werkplaats nog aanveegde, letterlijk door keihard werken geklommen van daar naar boven.”
En zo Oscar zelf. Na als jonge jongen ook diverse hand- en spandiensten voor het bedrijf te hebben verricht, met tussentijds een uitstapje naar zelfstandig ondernemerschap, nam Oscar de toko over van zijn vader.

We drinken een kop thee in de kantine waar goed zicht is op de werkplaats en Oscar onder het gesprek af en toe een blik naar beneden werpt.
Hij is zeer betrokken bij al zijn werknemers en excuseert zich ook tijdens de rondleiding om even bij te springen.
Geen enkel probleem. Ik geniet ervan om te zien dat de directeur van het bedrijf even verkoper is en hij een klant van dienst wil zijn.

Allerlei gereedschap, groot en klein, hangt in de schappen, maar Oscar zegt:

“Wij zijn eigenlijk wel business to business, een tangetje is hier voor de particulier duurder dan bij een bouwmarkt, wij hebben echt professionele goederen.
En dat is ook hoe ik het wil. Kwaliteit leveren, zoals ik al zei:
“én wij bieden de sleutel naar succes!”

#sunnymonday #eengoedbeginvandeweek

ferry