augustus 05 2019 0Commentaar

Xafax – lid sinds 1994

Xafax is al meer dan 35 jaar een toonaangevende leverancier van cashless betaalsystemen en IT-oplossingen.
De Xafax groep bestaat uit Xafax payment solutions en Xafax ICT. Het familiebedrijf neemt een leidende positie in als specialist in cashless en contactloos betalen. Xafax ICT staat voor innovatieve ICT diensten voor het MKB en levert en onderhoudt de nieuwste technologie op het gebied van Document solutions & Workspace solutions.

In de ontvangstruimte van het bedrijf gevestigd aan de Berenkoog 13, staan wat bekende apparaten, zoals de “snoepautomaat” die je tegenkomt op scholen, hotels en pretparken en automaten waar je je pas kunt opwaarderen, staan veelal op scholen, bibliotheken en niet te vergeten onze eigen voetbalclub AZ. “De ontwikkelingen gaan snel. Sommige apparaten zijn al weer bijna achterhaald!” lacht Ewout. “We blijven innoveren, na de zomer lanceren we bijvoorbeeld onze nieuwe App”.

Onder het genot van een heerlijke cappuccino, vertelt directeur Ewout Vet over de geschiedenis van het familiebedrijf.
Na een arbeidsverleden bij een houthandel, ging zijn vader in plaats van te stoppen met de arbeid, nog deze uitdaging aan.
Glimlachend zei Ewout: “Mijn vader wilde bezig zijn, een doel hebben, stilzitten was niets voor hem.”
Vervolgens is Ewout ingestapt en later ook zijn broers.

Ook is Xafax maatschappelijk betrokken. Middels Stichting de Waaier, makelaar in maatschappelijk betrokken ondernemen leverden zij o.a. een kopieermachine aan het Rode Kruis, hebben kerstpakketten verzorgd en de helpende hand geboden in de Hortus.
Het idee om samen met andere ondernemers op de Beverkoog eens een maatschappelijke klus op te pakken, vindt Ewout ook een prima idee.

Samen moet je het toch doen! Fijn om de verbinding met ondernemers op ons bedrijventerrein te leggen.

#sunnymonday #eengoedbeginvandeweek

ferry