oktober 01 2019 0Commentaar

Samen besparen we meer dan alleen geld!

Beste ondernemer(s) op alle bedrijventerreinen in Alkmaar,

Boekelermeer Energiepositief (BEplus) breidt uit naar Overdie, Beverkoog en andere bedrijventerreinen met de ambitie de Alkmaarse bedrijventerreinen meer energie op te laten wekken dan er wordt verbruikt.
De bedrijvenverenigingen en de gemeente werken samen om de kosten van het energieverbruik van Alkmaarse ondernemers drastisch te verlagen. Dat kan heel simpel door mee te doen aan:
– de collectieve inkoopactie van zonnepanelen die nu loopt en waarmee u dubbel voordeel pakt en waarschijnlijk nog subsidie ook! – en/of de energiescan om snel te weten hoeveel geld u binnen een jaar of twee kan besparen en met welke maatregelen! Wij helpen u met het uitvoeren. En desgewenst met de financiering!
Er zal ook worden gewerkt aan een collectief plan om laadpalen op de bedrijventerreinen te realiseren. BEplus regelt dat, eventueel zonder dat u hoeft te investeren.

Waarom?
Laten we eerlijk zijn: natuurlijk niet alleen voor het geld, maar ook voor een schonere wereld. Zeg nou eerlijk: wie wil de aarde nou niet zo leefbaar mogelijk achterlaten voor de volgende generaties? Dat is toch al pure winst! Als bedrijfsleven verbruiken wij in Alkmaar veel energie. Het is daarom ons doel meer energie te gaan opwekken dan dat we met elkaar verbruiken. Wij, de Alkmaarse ondernemers, hebben de ambitie om koploper te worden in Nederland: goed voor het milieu en uw portemonnee! En om Alkmaar op de kaart te zetten.
Met het project Boekelermeer Energiepositief zijn we al een aardig eind op weg.
Veel ondernemers besparen met zonnepanelen en andere energiebesparende maatregelen al heel veel geld. Er zijn al 17.000 zonnepanelen geplaatst, met terugverdientijden van 5 tot 7 jaar. De deelnemers worden volledig ontzorgd en begeleid bij collectieve inkoop (dus scherpe prijzen), subsidie-aanvraag en uitvoering. Dat gunnen wij alle ondernemers en daarom breidt het project Boekelermeer Energiepositief uit naar alle bedrijventerreinen in Alkmaar.

En dat is goed nieuws, want u bespaart straks niet alleen op uw energierekening, ook uw investering valt fors lager uit. En met SDE-subsidie voor grootverbruikers kan een ondernemer maximaal 9,9 eurocent subsidie per opgewekt kilowattuur krijgen. Wij regelen dat allemaal voor u! De investering betaalt zichzelf met winst terug. Beverkoog, Overdie en alle andere bedrijventerrein energiepositief!

Wij pakken door!
Wie zijn wij? Wij zijn u
U, de Alkmaarse ondernemer

BEplus Alkmaar werkt namens het georganiseerde be
drijfsleven in Alkmaar en de regio aan het verduurzamen van bedrijven. Als intermediair organisatie is BEplus dé spin in het web en voor de ondernemers het eerste aanspreekpunt en partner voor alles wat te maken heeft met energie- en CO2-besparing. Dat doen wij samen met de gemeente Alkmaar en andere partners.

Mail vrijblijvend: info@epnh.nl of bel: 072-511 0327

ferry