top of page
Desirée Oudejans

Desirée Oudejans

Desirée Oudejans is mede-eigenaar van Mezo Steel, een toeleverancier gespecialiseerd in lasersnijden, kanten, lassen en coaten van zowel kleine als grote series. Hun klantenbestand is divers en komt uit verschillende branches

Sinds januari 2024 is Mezo Steel de trotse eigenaar van een 6 KW Fiber Lasermachine van Bystronic. Met deze machine kunnen ze staal tot 25 mm en RVS tot 15 mm snijden. Dankzij het grote vlakbed van 4000 x 2000 mm kunnen ze nu dag en nacht lasersnijden, wat hun productiecapaciteit aanzienlijk vergroot.

Mezo Steel bestaat inmiddels zes jaar, die zij samen met Stef vanaf nul is gestart. Desirée komt niet uit een ondernemersgezin en heeft hiervoor jarenlang voor de klas gestaan. Het onderwijs blijft wel een belangrijke pijler in haar leven. De keuze om een erkend leerbedrijf te worden is dan ook een vanzelfsprekende stap. Jaarlijks biedt Mezo Steel stageplaatsen aan en nemen ze deel aan schoolprojecten.

Mezo Steel groeit stap voor stap mee met de industrie en zullen de productie gaandeweg verder automatiseren. Ze denken out-of-the-box en gebruiken sociale media en een moderne uitstraling om het bedrijf te promoten. Dit zorgt ervoor dat ze fris en vernieuwend blijven in de metaalindustrie.
In haar vrije tijd is Desirée nauw betrokken bij de sportactiviteiten van haar dochters. Ze heeft eerder als coach gefungeerd en is soms spelbegeleider bij de wedstrijden van haar jongste dochter. Ze mist geen enkele wedstrijd. Daarnaast houdt ze van wandelen, genieten van het zonnetje op het terras en heeft ze plannen om binnenkort met tennis te beginnen.

Desirée heeft tot nu toe geen grote blunders begaan waar ze nu om zou kunnen lachen. Natuurlijk heeft ze door de jaren heen verschillende ondernemerslessen geleerd, die haar hebben geholpen om te groeien en zich aan te passen aan de uitdagingen van het ondernemerschap.

Hoewel Desirée zichzelf weinig tijd gunt om stil te staan bij behaalde prestaties, is ze bijzonder trots op de 100 balhouders die Mezo Steel heeft gemaakt voor AZ, inclusief uitgesneden logo’s. Deze balhouders zijn te bewonderen in de fanshop van de club.

Sinds 2022 is Desirée bestuurslid van Bedrijvenvereniging Beverkoog. In deze rol wil ze graag bijdragen aan de verbetering van de omgeving waarin ze werkt. Ze gelooft sterk in samenwerking en versterking van elkaar, en wil actief meewerken aan het verbeteren van het bedrijvenpark.

Desirée is een inspirerende ondernemer die met haar veelzijdige achtergrond en betrokkenheid een waardevolle bijdrage levert aan zowel Mezo Steel als de Bedrijvenvereniging Beverkoog. Haar verhaal laat zien hoe passie, innovatie en samenwerking leiden tot succes en groei.

bottom of page