top of page
Gert Jan Krom

Gert Jan Krom

Bij de Beverkoog ontmoetingstafel spraken we met Gert Jan Krom, algemeen directeur van Vriesia, groothandel van drogisterijartikelen, zelfzorgmedicijnen en cosmetica.

Mede door de inspiratie die hij kreeg van zijn vader, ooit vrachtwagenchauffeur, begon Gert Jan zijn missie. Deze link met logistiek vormde de basis voor zijn carrière, die startte met een opleiding in Venlo, hem vormde en uiteindelijk bracht waar hij nu is.

Hoe Gert Jan zich onderscheidt om fris en vernieuwend te blijven? Hij gelooft sterk in diversiteit: ‘Het ontmoeten van mensen die anders zijn en denken, daar kun je van leren’ en zakelijk blijft hij constant op de hoogte van marktontwikkelingen en in contact met leveranciers.

In zijn vrije tijd geniet Gert Jan van het bruisende leven in Amsterdam, waar hij graag door de stad wandelt, een terrasje pakt of fietst door de straten.

Natuurlijk is niemand perfect en Gert Jan Krom is daarop geen uitzondering. Hij herinnert zich nog een misser waarbij hij tijdens zijn vakantie nog even vluchtig via zijn mobiel een mail verzond. Attent, zoals altijd, maar deze toch per abuis naar de concurrent stuurde. Het antwoord luidde: ‘Volgens mij is deze niet voor ons bedoeld. ‘Een fout die hij snel corrigeerde, maar die hem wel bijbleef als een waardevolle les in aandachtig communiceren. En wij zeggen: ‘Hoe menselijk wil je het hebben?’

Belangrijker, waar hij trots op is: Gert Jan werd gevraagd in zijn rol als Operational Manager, een organisatie door omstandigheden af te bouwen in uren en het terugbrengen van ploegendiensten. Later werd hij aangesteld als Algemeen Directeur om deze volgens een nieuw proces weer op te bouwen. En met succes!

Als lid van Bedrijvenvereniging Beverkoog staat Gert Jan Krom open voor kennisdeling en samenwerking. Met name op het gebied van duurzaamheid vindt hij een stuk belangenbehartiging belangrijk. Hij gelooft in de kracht van lokaal ondernemen en staat altijd klaar om zijn ervaringen te delen met anderen.

bottom of page