top of page
Léon van der Velden

Léon van der Velden

Bij de Beverkoog ontmoetingstafel spraken we op 1 augustus 2023 de ondernemer achter Quant Consultancy Electronics BV (Léon op de foto rechts met links zijn businesspartner Fred Hink).

Waar kent men jou van?
Vanuit de hobbysfeer doe ik het licht en geluid voor lokale artiesten. Achter de ‘knoppen’ staan, dat vind ik prachtig. Gek op muziek en de gezelligheid tijdens deze evenementen.

Wat vind je belangrijk in het leven?
Dat het goed gaat met je gezin. En met jezelf natuurlijk. Als het niet goed gaat met jezelf, kun je ook niet voor anderen zorgen. En gewoonweg plezier maken! Ik ben niet van de dure spullen, eerder van mensen. Zo vind ik het net zo belangrijk dat ons personeel het naar de zin heeft.

Wat is jouw kracht?
Dat ik me vastbijt in dingen. Laat niet zo gemakkelijk los. Kan tevens je valkuil zijn, toch ben ik blij dat ik zo ben. Oplossingsgericht kun je het ook noemen.

Wat is jouw passie?
Audio, geluid, muziek! In de breedste zin van het woord.

Waar heb je een hekel aan?
Manipuleren. En daar bedoel niet mee dat een kind graag een koekje probeert te bemachtigen, maar het ‘over een ander zijn/haar rug’ handelen van volwassenen. Daar kan ik slecht tegen.

Wat doe je naast je werk?
Zoals ik eerder al aangaf: muziek. En een potje golfen, dat doe ik graag. Naar de camping, stukje fietsen, de tuin bijhouden. Lekker burgerlijk haha, maar kan er erg van genieten.

Wat is je belangrijkste persoonlijke overwinning?
Het blijft even stil. Tsja, is best een intense deze, mooie vragen overigens...
Het antwoord is dat je zo goed als je kunt je kinderen begeleidt naar het volwassen worden. Dat gaat soms niet zonder slag of stoot. Over je eigen emoties heen stappen en juist handelen. Ook zakelijk, als ik zie wat we hier hebben bereikt. Daar ben ik dan wel deel van, dat doe je niet alleen, maar met z’n allen.

Wat zou je anders hebben gedaan met de kennis van nu?
Het is te makkelijk om te zeggen... niets. Toch loopt het leven zo. Ik denk dat je alleen maar spijt kan krijgen van de dingen die je niet hebt gedaan.

Welke ondernemer of onderneming is voor jou en voorbeeld en waarom?
Phillips, in de oude vorm. Zelf mensen opleiden, kansen geven. Daar hebben wij een voorbeeld aan genomen. In kleinere vorm dan. We hebben oud leraar elektronica in dienst, de man is 73 jaar! en doet dit nog met veel plezier en passie voor het vak. Hij leidt stagiaires van MTS, HTS op. Het mooie is dat de meesten blijven. Daar zijn wij erg blij mee en trots op.

Waar mogen we je voor uit bed halen?
Calamiteiten, verder helemaal nergens voor. Ook niet voor een broodje paling om half één ’s nachts haha!

Welk(e) product(en)/dienst(en) leveren jullie?
Het bedenken, ontwikkelen en produceren van halffabricaten. Elektronica van bijvoorbeeld koffiezetapparaten, het binnenwerk. Maar ook spoorwegelektronica, dat is echt serieus. Daar komt veel bij kijken, qua veiligheid.

Wat lever je absoluut niet?
Daar kan ik kort over zijn: zoals ik er nu in sta geen elektronica ten behoeve van wapentuig.

Wat is jullie visie, hoe kijken jullie naar de komende jaren?
We hebben geen enorme toekomstvisie. Het bedrijf groeit op organische wijze. Mooie dingen blijven maken. Daarnaast laveren tussen de omstandigheden waarin je verkeert. Dat heeft het leven ons de afgelopen jaren wel geleerd.

Wat is jullie missie, wat willen jullie bereiken met het bedrijf?
Een gezonde basis behouden voor onze mensen, zij kunnen werken vanuit beleving. Als ik aan mezelf denk, vroeger, toen ik nog televisies uit elkaar haalde en de oplossing vond. Dat! Samen mooie producten maken.

Waar ben je het meest trots op?
Mijn gezin. Mijn vrouw, twee mooie dochters en mijn kleinzoon! Hij is bijna een jaar. Ik ben gewoon hartstikke trots. En dat is inderdaad privé. Ook op onze medewerkers, uiteraard!

Waarin ben je onderscheidend?
Kennis en kunde. Het is geen ‘doorsneewerk’. Zoals al eerder aangegeven maken wij onder andere elektronica voor het spoor. Dan krijg je te maken met zeer strenge wetgeving. Wij schrijven zelf ook de veiligheidsdossiers. De controle daarop is hoog, externe partijen kijken mee. Hier kun je geen fouten maken.

Waar zou jij andere ondernemers op de Beverkoog mee kunnen helpen?
Met elektronische vraagstukken. Bijvoorbeeld machines die niet meer werken. Onlangs werd er gewerkt op het terrein van de Beverkoog en haperde er iets aan een werktuig. Ze kwamen bij ons terecht en wij hebben dit voor hen opgelost.

Waar kunnen andere ondernemers op de Beverkoog jou mee helpen?
Met technische vraagstukken, buiten de elektronica. Mechanisch bijvoorbeeld.

Als je één wens mag doen voor de Beverkoog, welke zou dat zijn?
Lokaal handelen en het uitwisselen van personeel. Wij hebben dat in het verleden al eens gedaan met onze overburen, Egmond Plastic. Dat is geweldig, samen denken in oplossingen.

Welke ondernemer van de Beverkoog zou jij graag hier aan tafel zien?
Ik geef het stokje graag door aan Riepke Hollander van Autogroep Ursem Barten. Hij is een echt mensenmens en houdt kantoor bij ons.

bottom of page