top of page
Maik Passchier

Maik Passchier

Bij de Beverkoog ontmoetingstafel spraken we op 13 juli 2023 de ondernemer achter Fuprof Milieuadvies, Arbo en MVO.

Waar kent men jou van:
Onder andere van de Bergermeerrun! Deze organiseer ik al zes jaar. Ik woon al vele jaren met heel veel plezier in de Bergermeer en samen met de buren besloten dit initiatief in het leven te roepen. Dankzij onze sponsoren en het inschrijfgeld van de deelnemers is dit mogelijk.

Wat vind je belangrijk in het leven:
Zo gezond mogelijk te leven. En niet in de laatste plaats mijn gezin en familie.

Wat is jouw kracht:
Dat ik opensta voor mensen, benaderbaar ben en dat ik sta voor wat ik doe, zowel privé als in mijn werk.

Wat is jouw passie:
Mountainbiken! En lekker eten. Sta ook graag zelf in de keuken. Dat is wel een passie, zelf (gezond) koken.

Waar heb je een hekel aan:
Als eerste komt in mij op: Vliegen. Althans: overbodig vliegen. Een paar schoenen kopen in Milaan en daarvoor ‘even’ op en neer. Die aanbieders begrijp ik niet en de manier waarop mensen dat gemakkelijk vinden.

Wij gaan nu voor eerst met het gezin naar Thailand, wij kijken uit naar een mooie vakantie (en dus wel een beetje met een dubbel gevoel). Gewoonlijk kamperen wij met elkaar. De reden dat de plannen nu anders zijn, is dat wij wat later in de schoolvakantie weg kunnen en de campinggasten dan zo zoetjes aan vertrekken. Dat is niet gezellig, zeker niet voor de kinderen. Maar altijd met veel plezier naar de camping gegaan. ‘Normaal’ kamperen, dat is echt wel aan mij besteed.

Wat doe je naast je werk:
Daar komt ie weer: Mountainbiken! En dus de Bergermeerrun. Ik doe zelf niet mee die dag, maar loop graag wel een rondje hard. Daarnaast studeer ik om up to date blijven op mijn vakgebied. Ik ben nu bezig met de opleiding HVK, hogere veiligheidskunde.

Wat is je belangrijkste persoonlijke overwinning:
De stap om voor mezelf te beginnen, in 2006. Een goede keuze!

Wat zou je anders hebben gedaan met de kennis van nu:
Eerder personeel in dienst nemen ter ondersteuning, we zijn snel gegroeid.

Welke ondernemer of onderneming is voor jou een voorbeeld en waarom:
De firma Hoogvliet, een supermarktketen. Vers van school, kwam ik daar als beginnend adviseur om een Risico Inventarisatie te doen. In gesprek met de oprichter, Leen Hoogvliet, die 50! supermarkten heeft opgebouwd, dat blijft mij altijd bij. In die tijd keek ik enorm op tegen iemand zoals hij. Dat heb ik nu niet meer, wel respect vanzelf. En de non-profit organisatie Justdiggit, met Floortje Dessing als ambassadeur, die zich inzettten om klimaatverandering tegen te gaan door Afrika te vergroenen. En dat op een ‘simpele’ wijze, door gaten te graven waardoor de regen in de bodem trekt en geen kans krijgt om te verdampen. De grond wordt weer vruchtbaar en groen. Dat gewoon met een schep, zonder ingewikkelde overheadkosten. Geweldig toch!

Waar mogen we je voor uit bed halen:
Daar gaan we weer.. haha.. voor een koele nachtrit op de mountainbike. Of een goede kop cappuccino. Heerlijk!

Welk(e) product(en)/dienst(en) leveren jullie:
Wij leveren deskundig advies op het gebied van arbeidsomstandigheden, milieu, duurzaamheid, veilig werken met gevaarlijke stoffen, kwaliteits- of organisatievraagstukken, bestemmingsplannen, vitaliteit, voor kantoor- en fabrieksplekken. Het uitvoeren van een RI&E (Risico Inventarisatie), dus alle risico’s binnen een organisatie of bedrijf in kaart brengen en de opvolging ervan. Het plan van aanpak, om met onze werkplekdeskundigen het risico van gezondheidsklachten, verzuim en ongevallen te verkleinen. Daar gaat mijn hart sneller van kloppen.


Wat lever je absoluut niet:
‘Advies in een lege huls’. Loze beloften. Alles achter de Poortwachter: Het achteraf oplossen, wanneer het leed al is geschied. Beter is het voor te zijn, willen investeren in het gezond houden van mensen, dus preventief handelen. Daarin zijn wij je graag van dienst.

Wat is jullie visie, hoe kijken jullie naar de komende jaren:
Groeien naar een vak inhoudelijk breed consultancy bureau 10 man/vrouw aan personeel. Allen bekwaam op ons vakgebied.

Wat is jullie missie, wat willen jullie bereiken met het bedrijf:
Klanten vooruit te willen helpen. De veiligheid binnen bedrijven te verhogen.

Waar ben je het meest trots op:
Mijn kids! En mijn vrouw. Oh, het is zakelijk?.. haha.. maar zij zijn de eersten die in mij opkomen. Zij zijn voor mij het belangrijkste, daar kan niets tegenop. En dat maakt het plaatje compleet.

Waarin ben je onderscheidend:
Benaderbaarheid. De verdiepte kennis op een breed vlak. En dat alles in een ‘No nonsens’ verhaal.

Waar zou jij andere ondernemers op de Beverkoog mee kunnen helpen:
Alles op het gebied van Arbo, milieu, MVO en veiligheid.

Waar kunnen andere ondernemers op de Beverkoog jou mee helpen:
Ik ben nog op zoek naar een goede adviseur/consultant. Dus mochten jullie iets weten?

Als je één wens mag doen voor de Beverkoog, welke zou dat zijn?
Het bij elkaar brengen van vraag en aanbod. Lokaal handelen, daar ben ik een groot voorstander van en wens ik voor alle ondernemers op de Beverkoog.

Welke ondernemer van de Beverkoog zou jij graag hier aan tafel zien?
Leon van der Velden van Quant Consultancy Electronics BV! Een goede vriend van mij doet daar de boekhouding. Een interessant bedrijf, daar zou ik meer van willen weten.

bottom of page