top of page
Riepke Hollander

Riepke Hollander

Bij de Beverkoog ontmoetingstafel spraken we op 13 oktober 2023 de ondernemer achter Autogroep Ursem Barten.

Waar kent men jou van?
Van Autogroep Ursem Barten, een samenvoeging van twee familiebedrijven met dertien vestigingen in Noord-Holland. En uit Alkmaar, waar ik tot voor kort woonde. Heb al vele mensen een auto mogen verkopen. Dat klinkt als goede reclame. Toch bedoel ik het eerder als een fijne dienstverlening; service en klanttevredenheid staan bij ons hoog in het vaandel. Wij zijn groot geworden door ‘klein’ te blijven.

Wat vind je belangrijk in het leven?
Plezier maken en naar elkaar omkijken. Het tweede zie ik als zeer waardevol, naar mijn mening kan dat soms wel beter in deze tijd: meer aandacht hebben voor een ander.

Wat is jouw kracht?
Ik ben een mensenmens en verkoop auto’s. In die volgorde dus. We leveren een goed product, maar het blijft een auto. Het contact met de klant, het welzijn van onze mensen, staat voor mij op nummer 1. Riepke lacht en geeft nog een goede tip: Mocht je willen solliciteren, schrijf dan in je motivatiebrief dat je passie hebt voor mensen en niet voor auto’s.

Wat is jouw passie?
Mijn gedrevenheid. Het samenbrengen van alles, tot het gaatje gaan om het maximale eruit te kunnen halen

Waar heb je een hekel aan?
Ach.. ik heb niet gauw een hekel aan iets. Als ik wat moet noemen, dan is dat een slechte werkmentaliteit. Even de schouders eronder, voldoening halen uit werk stimuleren. Kijken wat er wél kan.

Wat doe je naast je werk?
De afgelopen twee jaar veel bezig geweest met de nieuwe woning. We zijn met het gezin verhuisd van Alkmaar naar Zuid-Scharwoude. Daarnaast is er natuurlijk tijd voor ontspanning. Lekker (uit) eten, varen, op vakantie gaan en speel graag een potje padel. Kortom: genieten van het leven.

Wat is je belangrijkste persoonlijke overwinning?
Tsja.. vind dit een lastige vraag. Ik vind mezelf niet zo belangrijk. Belangrijk in de zin van dat ik mezelf niet op de eerste plaats zet. Noem het bescheidenheid. Ik vind het fijn dat ik een mooi leven leef met de mensen om mij heen.

Wat zou je anders hebben gedaan met de kennis van nu?
Meerdere dingen, maar dat is achteraf. Businesswise sneller schakelen. Het moraal is dat je juist leert van wat beter kan en niet van successen, die zijn er om te vieren.

Welke ondernemer of onderneming is voor jou en voorbeeld en waarom?
Bedrijven die het goed voor elkaar hebben voor hun mensen. Investeren in het menselijk kapitaal, werknemers met afstand tot de arbeidsmarkt in dienst hebben en duurzaam zijn in de breedste zin van het woord. In energietransitie vind ik Egmond Plastic een goed voorbeeld; door o.a. het plaatsen van zonnepanelen dekken zij al 20 % van het totale energieverbruik en leveren ook terug door het gebruik van laadpalen, waar je in het weekend tegen kostprijs je auto op kunt laden. Geweldig, toch.

Waar mogen we je voor uit bed halen?
Voor avontuur! Haha… hoe ouder ik word, des te minder behoefte aan slapen. Ik wil het leven (be)leven!

Welk(e) product(en)/dienst(en) leveren jullie?
Wij zijn dealer van Nissan, Mitsubishi en Hyundai. Drie sterke Aziatische merken. Je kunt bij ons terecht voor zowel nieuwe als gebruikte auto’s, schadeherstel, lease, auto’s op brandstof, hybride, elektrisch en daarnaast wordt het rijden op waterstof steeds aantrekkelijker. Autogroep Ursem Barten heeft alle kennis in huis voor het onderhoud van deze auto’s.

Wij zetten in op duurzaamheid. Zo is ECAR onderdeel van Autogroep Ursem Barten, dat zich al sinds 2014 bezighoudt met reparatie en hergebruik van accu’s onder de naam EcarACCU. Door de toevoeging van Ecar aan het bedrijvenportfolio is Autogroep Ursem Barten nu een totaalleverancier van auto’s en duurzame energieproducten.

Op innovatieve wijze blaast EcarACCU accu’s nieuw leven in. Dit is de eerste stap naar het creëren van betaalbare oplossingen voor energieopslag. Wij ontvangen diverse accupakketten van (PH)EV-auto’s en demonteren en reviseren deze tot een recyclingpercentage van 98%. Wij brengen het staal, kunststof en andere metalen naar de juiste recycler.

De overgebleven cellen testen we en bieden ze aan producenten aan die onze cellen kunnen gebruiken in een nieuwe toepassing. De cellen vormen de basis voor een nieuw product en kunnen met een nieuw managementsysteem gebruikt worden voor energieopslag. Denk bijvoorbeeld aan het opvangen van pieken in het net, voertuigen en het opslaan van zonne-energie die later kan worden gebruikt.

Wat lever je absoluut niet?
In de basis kan alles. Van auto’s tot laadpalen en zonnepanelen. Wij willen qua wensen graag bij de klant blijven.

Wat is jullie visie, hoe kijken jullie naar de komende jaren?
Ons motto: Samen op weg naar morgen. Met automotive, stakeholders en het personeel, onze mensen. We hebben drie mooie jaren achter de rug. En eerlijkerwijs en nuchter bekeken kunnen we nu ook een ‘minder’ jaar verwachten. Dat is zoals de economie loopt en de consument daarop reageert.

Wat is jullie missie, wat willen jullie bereiken met het bedrijf?
Rendement, een gezond werkklimaat behouden.

Waar ben je het meest trots op?
Tsja, dan hebben we het over zakelijk, toch is het eerste wat in mij opkomt: Mijn gezin. Het fijne huis waarin wij wonen, daar in gezondheid mogen genieten! Daarnaast op de fusie van Ursem Barten. Dat hebben we goed gedaan.

Waarin ben je onderscheidend?
De diversiteit die wij leveren op het gebied van duurzaamheid. Daar ben ik blij mee en trots op.

Waar zou jij andere ondernemers op de Beverkoog mee kunnen helpen?
Mobiliteitsoplossingen. Kennis en kunde van accusystemen, dat is vrij uniek. Zonnepanelen en laadpalen.

Waar kunnen andere ondernemers op de Beverkoog jou mee helpen?
Wij zijn nog op zoek naar een opslag voor auto’s. Verder voel ik mij al verbonden en geholpen, doordat wij kantoor houden bij een ‘mede Beverkoger’, namelijk bij Quant. Ik ben sowieso voor het verbinden en versterken van elkaar, mooi.

Als je één wens mag doen voor de Beverkoog, welke zou dat zijn?
Dat het iedereen goed gaat!

Welke ondernemer van de Beverkoog zou jij graag hier aan tafel zien?
Ik zou graag aan Fabian Klinkenberg van CNB Enterprises het stokje overdragen. Zij leveren prachtig Japans servieswerk en andere Japanse producten. Ik ben erg benieuwd naar hun verhaal.

bottom of page