top of page

Bedrijfsbezoek CWS Workwear


Vrijdagmiddag 8 september bezochten 46 leden van de Beverkoog de innovatieve industriële wasserij van CWS Workwear op de Vossenkoog. Na een hartelijke ontvangst en het aandoen van veiligheidsschoenen werden de deelnemers in groepjes rondgeleid door teamleiders van CWS. Het is een indrukwekkend proces om te zien hoe snel en efficiënt vuile werkkleding wordt gereinigd, gesorteerd en weer de weg naar de klant vindt. Na de rondleiding vertelden Marcel de Vries (CWS Plantmanager Beverkoog) en Leonard Reijsbergen (CWS Sales Manager New Business) over de bedrijfshistorie, de omvang, de innovaties en de duurzame aanpak van CWS. Duidelijk werd dat CWS de medewerkers en klanten centraal stellen in al hun processen. De vraag werd ook geadresseerd of er samenwerking mogelijk is met andere bedrijven op de Beverkoog met betrekking tot het werven van personeel en het inzetten van uitzendkrachten.


De wasserij in Alkmaar heeft 100 medewerkers, waarvan 25 uitzendkrachten. Per jaar worden er bijna 6 miljoen kledingstukken en 6,2 miljoen stuks linnengoed gewassen. Er is een strikte scheiding tussen vuil en schoon, mede op basis van de strenge wet- en regelgeving. Er wordt gewerkt volgens het principe van Daily Performance Management (DPM), een visuele methode die teams in staat stelt om zelf verbeteringen door te voeren. In samenhang met andere beleidsmaatregelen (persoonlijke ontwikkeling, communicatie, de kracht van de service profit chain) heeft dit in vier jaar tijd geleid tot 10% minder klachten, 25% hogere productiviteit en een stijging in de medewerkerstevredenheid (eNPS) van -19 naar +69.


De CWS Group, een dochteronderneming van het familiebedrijf Franz Haniel & Cie. GmbH, is met bijna 11.000 medewerkers in 16 landen toonaangevend in Europa op het gebied van sanitaire hygiëne, schoonloopmatten, bedrijfskleding en cleanrooms. Om dichtbij de klanten te zitten wordt er gewerkt vanuit 130 (distributie-) locaties met in totaal 53 high-tech wasserijen, waaronder Alkmaar.


De wortels van CWS gaan terug tot de 19e eeuw. Vanaf het begin hebben mensen met ondernemersgeest de ontwikkeling en vooruitgang vormgegeven. Wat begon als wasserij en linnenverhuur, is uitgegroeid tot een drijvende kracht achter innovatie en een pionier voor de gehele bedrijfstak.


Vandaag de dag zijn niet alleen innovaties zoals de CWS handdoekdispenser in tal van sanitaire ruimtes aanwezig, maar ook het concept van het huren van bedrijfskleding heeft zijn intrede gedaan. Deze ontwikkelingen maken deel uit van een lange reeks van toonaangevende ideeën voor betere hygiëne en meer veiligheid op het werk. CWS is de grootste specialist in hygiëne, bedrijfskleding, schoonloopmatten en cleanrooms in Nederland. Als enige bedrijf in hun sector zijn ze gecertificeerd op CO2-Prestatieladder Niveau 5. Met betrouwbare en duurzame oplossingen draagt CWS bij aan een gezondere en veiligere toekomst.


De dienstverlening in de Benelux bestaat uit vier full-service oplossingsgebieden:


1 Sanitaire hygiëne

Van kleine toiletruimtes tot grote sanitaire faciliteiten, CWS levert haar klanten complete oplossingen voor hand- en toilethygiëne. Met persoonlijke items voor het wassen van de handen, desinfectie en onderhoud van de sanitaire ruimte en met op maat gemaakte totaalconcepten - van levering tot onderhoud.


2 Vloerverzorging

WS biedt klanten oplossingen voor nette in- en uitgangszones in gebouwencomplexen en openbare gebouwen, maar ook in werkplaatsen en industriële gebouwen. Matten zijn verkrijgbaar in standaarduitvoeringen en -afmetingen, maar ook in klantspecifieke vormen en uitvoeringen. Daarnaast bieden zij gezondheidsbeschermende anti-vermoeidheidsmatten aan, die voornamelijk in sta-werkplekken worden gebruikt.


3 Bedrijfskleding

CWS biedt klanten een uitgebreid assortiment bedrijfskleding en beschermende kleding voor alle sectoren. Op het gebied van persoonlijke beschermingsmiddelen zorgt CWS er ook voor dat gedurende de gehele gebruiksduur van de kleding aan de recentste normen en veiligheidsvoorschriften wordt voldaan. Elk kledingstuk wordt afgestemd op de drager en kan indien gewenst, worden voorzien van extra accessoires of logo's naar keuze.


4 Cleanrooms

CWS biedt haar klanten duurzame cleanroom totaaloplossingen voor alle GMP en ISO gecertificeerde cleanrooms. Van cleanroomkleding, brillen, schoenen, reinigingssystemen en kleedsluisconcepten tot verbruiksartikelen. zij staan garant voor gevalideerde processen, gecertificeerde cleanrooms, continue monitoring en een bewezen noodplan. Daarnaast voorzien zij hun klanten van optimalisatieconcepten, technische ondersteuning en on-site trainingssessies waarin o.a. de focus ligt op correct gedrag in de cleanroom.


De visie van CWS is gezond en veilig werken. Binnen een scope van vijf jaar wil CWS de nummer 1 zijn in de markten die zij bedienen. Dit willen zij bereiken door goed werkgeverschap, tevreden medewerkers, excellente dienstverlening en innoveren. Denk bij geslaagde innovaties onder andere aan EasyFit (online webtool voor snel bestellen kleding op maat voor al je medewerkers), RepairApp (gedetailleerd en makkelijk aanvragen van reparaties van kleding) en Workwear Analytics (management rapportage voor optimaal beheer werkkleding).


Duurzaamheid staat bij CWS hoog in het vaandel. Ze zijn zuinig met water, gas en elektriciteit en hergebruiken kleding en linnengoed. In 2025 willen ze dat 90% van de nieuwe kledinglijnen van duurzaam materiaal zijn (fairtrade katoen en gerecycled polyester). CWS heeft al 2 miljoen stuks duurzame werkkleding in omloop. Op dit moment wordt 55% van de gebruikte werkkleding hergebruikt en gerecycled. CWS is hoofdpartner van wear2wearTM om de textielkringloop sluitend te krijgen.


Ze zijn ook zuinig op de mensen die hier werken. Door (langdurige) eenzijdige belasting raken mensen die hier lang werken soms overbelast. Door middel van een werkplekonderzoek is inzichtelijk gemaakt waar en bij welke inspanning de mensen worden overbelast. Nu zetten ze vervolgstappen met behulp van de TOP-aanpak: Techniek, Organisatorisch en Persoonlijk. Omdat mensen worden ingezet op meerdere activiteiten zal hierdoor het langdurig verzuim dalen en de planbaarheid en dus efficiency toenemen.


CWS doet er veel aan om de huidige groep medewerkers tevreden en gezond te houden. Nu is er nog voldoende personeel, maar omdat de krapte op de arbeidsmarkt de komende jaren door vergrijzing verder zal toenemen is het van belang aantrekkelijk te blijven voor flexibel tijdelijk personeel. Werkomgeving en arbeidsvoorwaarden zijn voor deze groep van groot belang, maar ook of ze voldoende uren kunnen maken om te voorzien in hun levensonderhoud. CWS ziet kansen om met andere bedrijven (met andere productiepieken) op de Beverkoog samen te werken. Samen kun je een interessant werkpakket bieden aan gemotiveerde uitzendkrachten!


Iedere dag gebruiken duizenden klanten de door CWS geleverde oplossingen. Ze streven ernaar zo dicht mogelijk bij klanten in de buurt te zitten, om lokale service op maat te kunnen bieden, waaronder dus vanuit de prachtige vestiging in Alkmaar op de Beverkoog. Zo kunnen ze een snelle dienstverlening garanderen en tegelijkertijd het milieu ontzien door brandstofbesparing. De middag eindigde met een gezellige (alcoholvrije) borrel en dank aan de gastvrijheid van CWS. Gluren bij de buren werd weer een succes.


Bij wie zijn we de volgende keer welkom?
コメント


bottom of page