top of page

Beverkoog IJsduik & Haringparty 2023 verbindt de regio


Afgelopen donderdag 15 juni organiseerde bedrijvenvereniging Beverkoog de derde IJsduik met Haringparty bij Bredewijn Kantoormeubelen op de Berenkoog 95. De burgemeesters Anja Schouten (Alkmaar) en Maarten Poorter (Dijk & Waard) openden het evenement met een verbindende speech en als officiële handeling vulden zij het bad met de laatste ijsblokken. Maarten vergeleek de IJsduik met ondernemen: ‘Niet iedereen durft het aan, maar het geeft je een geweldige kick. Volgend jaar zullen we met meer collegae aanwezig zijn!’ Anja benoemde de samenwerking met alle partijen in de regio: ‘geweldig dat we dit overbruggende evenement mogen meemaken precies bij de brug tussen Alkmaar en Dijk & Waard. Wij vieren de verbinding in de regio.

De 42 ijsduikdeelnemers deden mee aan een voorbereidende ademhalingstraining onder professionele begeleiding van het team van René Valk. De ademhalingsoefeningen werden als zeer prettig ervaren. Volgens de Wim Hof methode zorgt een verhoogd zuurstofniveau voor meer energie en minder stress. De blootstelling aan kou versterkt het immuumsysteem en laat de hersenen endorfines aanmaken die op een natuurlijke manier pijn dempen en een gevoel van geluk geven. In combinatie met een goede mindset en vastberadenheid oefenden de deelnemers op deze wijze een positieve invloed uit op de eigen weerbaarheid. Veel van de deelnemers hadden van te voren niet gedacht het vijf volle minuten uit te houden in het ijsbad met een temperatuur van rond de 2 tot 3 graden Celcius, maar dankzij de support van René Valk en zijn team slaagden alle dappere ijsduikers in hun missie.


Meer dan 150 bestuurders, ondernemers en belangstellenden uit de gehele regio moedigden de ijsduikers aan onder het genot van een drankje en het proeven van Hollandse Haring. Ontmoetingen tussen zwembroeken, badpakken en nette pakken, zwierige jurken, korte en lange broeken zorgden voor een laagdrempelig samenzijn. Het werd een gezellige en nuttige netwerkbijeenkomst die aantoonde dat we veel meer kunnen dan we soms denken.


Hendrik Goeman Borgesius, voorzitter bedrijvenvereniging Beverkoog, bedankte in zijn welkomstwoord Kirsten Tervoort en de teams van Bredewijn en René Valk voor de uitmuntende organisatie. Hij noemde en roemde de fantastische opkomst van ondernemers, de betrokkenheid van de gemeenten Alkmaar en Dijk & Waard, de ondersteuning van Visspecialist Michel Heusy, de muzikale omlijsting van accordeonist Cees Oud, de catering van Nostalgisch Kroegje en de Koffie Broers, de heerlijke aanwezigheid van fotograaf Norbert Reijngoud, het verzorgen van de ijsblokken door Beerse brood & banket en de inzet van de reddingsbrigade (KNRM) voor de EHBO en veiligheid.


Fotografie Norbert Reijngoud

Video samappears
Comments


bottom of page