top of page

Beverkoog zet vitaliteit op de agendaOnder perfecte omstandigheden vond het eerste Beverkoog Vitaliteitsfestival plaats op donderdag 20 juni bij het Outdoorpark van Alkmaar Sport. De 120 deelnemers beleefden een heerlijke middag met sport, spel, plezier en vooral gezelligheid. Hendrik Goeman Borgesius (voorzitter bedrijvenvereniging Beverkoog) bedankte alle gasten voor hun komst en met name de organiserende leden van de Beverkoog die met dit evenement vitaliteit op de agenda zetten. Na zijn welkomstwoord gaf hij de microfoon door aan Vincent Thijssen (directeur Alkmaar Sport). Vincent sprak zijn waardering uit voor ondernemers die de gezondheid en vitaliteit van hun medewerkers serieus nemen. Het slechte nieuws is volgens hem dat bijna de helft van de inwoners tussen de 18 en 65 jaar in Noord-Holland Noord te zwaar is. Veel jonge mensen kampen met overgewicht. Alkmaar Sport en Dijk en Waard Sport gaan de samenwerking aan om deze groep te bereiken en in beweging te krijgen.


John Does (wethouder gemeente Dijk en Waard) en oud voetballer Yuri Cornelisse (personal trainer fit@yuri) trapten het Vitaliteitsfestival & de Haringparty 2024 vervolgens af met een wedstrijdje bierpong zonder bier. Het sportieve karakter van de middag werd zo goed neergezet. Op een laagdrempelige wijze konden de genodigden kennismaken met een aantal Beverkoog ondernemers die als kernactiviteit diensten en producten aanbieden op het gebied van gezondheid, bewegen en vitaliteit. Het werkte erg inspirerend. Er werden leuke ideeën opgedaan, goede contacten gelegd en nieuwe samenwerkingen aangegaan. Bij de entree ontving iedereen een deelnemerskaart met plattegrond van Outdoorpark Alkmaar en een overzicht van de activiteiten met alle organisaties. Op de deelnemerskaart werd bijgehouden aan welke activiteit je hebt deelgenomen. Je mocht zelf de route en volgorde kiezen. Ter plekke kon je deelnemen of aanmoedigen en werd je deelnemerskaart afgetekend door een sport- en spelbegeleider. Na afloop werden er sportieve prijsjes verloot onder de deelnemers vanuit de ingeleverde deelnemerskaarten. Het motto ‘meedoen is belangrijker dan winnen’, werd in het enthousiasme van het spel al snel vergeten. Toen men doorkreeg dat je bij Archery Tag met pijl en boog op andere deelnemers kon schieten ging het hek van de dam. Het spel is een kruising tussen paintball en trefbal, alleen speel je het met pijl en boog. Het is een actief teamspel en dankzij de speciale pijlen en gezichtsbescherming, hartstikke veilig. Ook bij het Bubble Football kregen de spelers snel in de gaten dat je beter naar je tegenstander kunt kijken dan naar de bal. Voor je het wist lag je te stuiteren op het veld. Ook het Disc Golf en de Bootcamp vielen in de smaak. Naast actieve groepsdeelname kon je je ook verdiepen in preventie, persoonlijke begeleiding met small groups training (ook op medische basis) en Fit For Life (leefstijlprogramma). Van verschillende kanten kwamen er complimenten: ‘geweldige activiteiten voor teamuitjes en teambuilding, dit gaan we zeker oppakken met ons bedrijf’. De Nieuwe Hollandse Haring bij Sanny’s was een schot in de roos. Het eerste vaatje Hollandse Nieuwe werd afgelopen dinsdag geveild. De timing was dus perfect en de smaak ook! Tussen de bedrijven door kon men lekker netwerken en genieten van het mooie weer en een verkoelend drankje uit de Nostalgische Kroeg, een latte macchiato van de Koffiebroers of een nat pak in ‘de Hoornse Vaart’. Afra en Ruud Koopman van het Nostalgische Kroegje verzorgden samen met Nils Blom (Alcmaria Schoonmaakbedrijf) en Kirsten Tervoort (verbindingsmanager Beverkoog/organisatie Vitaliteitsfestival) na afloop de trekking van de sportieve prijsjes. De winnaars zijn:  

1.     Marijke Buck: Teambuildingsclinic voor twaalf personen -  Outdoorpark Alkmaar

2.     Marianna Kruijer: vier kaartjes zwembad Hoornse Vaart - Alkmaar Sport

3.     Daniëlle de Gier: vier uur suppen - Outdoor Alkmaar

4.     Margret IJdema: Personal training  - Personal fitness Nederland

5.     Danielle van Groen: Met vijf personen discgolf - Discgolf NH

6.     Paddy Stegerhoek: Introductieles klimmen voor twee personen - Indoor Beach Alkmaar

Bedrijvenvereniging Beverkoog bedankt Disc Golf Noord-Holland, Outdoorpark Alkmaar, Alkmaar Sport, Indoor Beach Alkmaar, Personal Fitness Nederland, Martin Voebel Fysiotherapie Cardio, Outdoor Alkmaar, Vitalics, Reddingsbrigade Dijk en Waard, Sanny’s Vis, Nostalgisch Kroegje, De Koffiebroers (Miko Koffie), gastvrouwen Paddy, Esther, Diana, Anne en Annemarie en alle deelnemers voor hun inzet en bijdragen aan dit verbindende Beverkoog zomerevenement.


コメント


bottom of page