top of page

Bussie komt zo?Op 20 februari publiceerde het NHD een artikel over de dringende oproep aan Gedeputeerde Staten van de Provincie Noord-Holland van de bedrijvenverenigingen Boekelermeer en Beverkoog om de bereikbaarheid met het openbaar vervoer op de bedrijventerreinen te verbeteren.


Voorzitter Hendrik Goeman Borgesius van de Beverkoog sprak zich uit, mede namens Marco Schilder, voorzitter van de Boekelermeer. Ze pleiten voor een goede busverbinding. De bedrijventerreinen in de regio Alkmaar zijn verantwoordelijk voor 30% van de werkgelegenheid. Op de Boekelermeer en Beverkoog werken 10.500 werknemers verdeeld over 900 bedrijven (KvK regiodata, 2022). Het is niet van deze tijd dat er geen degelijke  aansluiting is op het OV-netwerk. Voor veel medewerkers en stagiaires levert het woon-werkverkeer dagelijks een probleem op. De bedrijventerreinen gaan graag het gesprek met de provincie aan om een adequate busverbinding op te nemen in de nieuwe concessies voor het openbaar vervoer.


In februari schreven de bedrijvenverenigingen hierover een uitgebreide brief aan Gedeputeerde Staten van de Provincie Noord-Holland.


Wil je meer weten over de argumenten en oplossingen? Klik hier voor de brief!

Comments


bottom of page