top of page

Doe mee met de tweede Haagplantdag Beverkoog


Op vrijdag 17 november organiseren wij onze tweede Haagplantdag in het kader van de verdere vergroening van bedrijvenpark Beverkoog. Ondernemers, vrijwilligers van onder andere Landschap Noord-Holland, studenten van VONK (voorheen het Clusius College) en medewerkers van diverse bedrijven op de Beverkoog steken dan de handen uit de mouwen met het planten van hagen.


Onderdeel van de Haagplantdag is de officiële presentatie van de Toolbox Vergroenen voor ondernemers op de Beverkoog in aanwezigheid van Esther Rommel (Gedeputeerde provincie Noord-Holland) en Christiaan Peetoom (Wethouder gemeente Alkmaar). De toolbox is ontwikkeld door de werkgroep Groen Beverkoog, waarin de Gemeente Alkmaar participeert. Circa 75% van het grondgebied van de Beverkoog bestaat uit percelen die in eigendom zijn van ondernemers. De toolbox inspireert om bij te dragen aan de gewenste kwaliteitsverbetering van de buitenruimte en bevat maatregelen, die het ondernemers makkelijk maken om hun eigen terrein te vergroenen.


Je kunt op meerdere manieren meedoen aan de haagplantdag. Bijvoorbeeld door een dagdeel de handen uit de mouwen te steken en hagen te planten op een uitgekozen locatie. Of samen met je buren bij de erfafscheiding van je eigen bedrijf/perceel. Maar ook door aanwezig te zijn bij de lunch en de presentatie van de Toolbox door de werkgroep Groen Beverkoog. Je bent van harte welkom om mee te doen!


Programma

10.00 - 12.00 uur Ontvangst bij Hortus Alkmaar + voorbereiden haagplanten

12.00 - 13.00 uur Lunch met presentatie van de Toolbox Vergroenen Beverkoog voor ondernemers

13.00 - 13.15 uur Officiële handeling door Esther Rommel, gedeputeerde provincie Noord-Holland, en Christiaan Peetoom, wethouder gemeente Alkmaar

13.15 – 16.00 uur De handen uit de mouwen steken met het planten van hagen


Laat weten of je mee doet en geef je op via info@beverkoog.nl voor:

- Het ochtendprogramma met lunch, of;

- De lunch en aanwezigheid bij de officiële handeling, of;

- De lunch en het middagprogramma, of;

- Het hele programma met lunch


Uiteraard kun je ook voorafgaand en na de Haagplantdag met een hovenier of eigen mensen aan de slag. Het planten van hagen vóór en in de plaats van hekken vraagt weinig ruimte en draagt bij aan uitstraling, biodiversiteit en mentale gezondheid. Geschikte hagen zijn de olijfwilg, de haagbeuk, de beukenhaag en de veldesdoorn. Voor het graven van sleuven heeft de Hortus een graafmachine beschikbaar. De inkoop kwalitatief goede hagen kan via de eigen hovenier, maar ook collectief via de Hortus.


Neem voor meer informatie over de Haagplantdag en de Toolbox Vergroenen Beverkoog contact op met Willem de Haas via info@beverkoog.nl.
Comments


bottom of page