top of page

Hagen voor hekken


Doe ook mee op vrijdag 18 november met de actie Hagen voor hekken. Van 10.00 tot 16.00 uur organiseren wij deze eerste haagplantdag in het kader van de verdere vergroening van bedrijvenpark Beverkoog.

Programma

10.00 - 12.00 uur Ontvangst bij Hortus Alkmaar + hagen planten

12.00 - 13.00 uur Lunch met presentatie van de Toolbox Vergroenen Beverkoog

13.00 - 16.00 uur Officiële handeling wethouder Robert te Beest + hagen planten

Samen op weg naar het groenste en aantrekkelijkste bedrijvenpark van Noord-Holland

De gemeente Alkmaar en bedrijvenvereniging Beverkoog ontwikkelen samen een plan voor de vergroening van de Beverkoog. Onderdeel van het plan is een Toolbox voor eigenaren/gebruikers van percelen met eenvoudige bouwstenen om samen tot een betere en uniforme groene uitstraling te komen.

Je kunt op meerdere manieren meedoen aan de haagplantdag. Bijvoorbeeld door samen met studenten van het Clusius College een dagdeel de handen uit de mouwen te steken en hagen te planten bij de Hortus. Of bij de erfafscheiding van je eigen bedrijf/perceel. Maar ook door aanwezig te zijn bij de lunch en de presentatie van de Toolbox door de werkgroep Groen Beverkoog.

Waarom hagen?

Het planten van hagen vóór en in de plaats van hekken vraagt weinig ruimte en draagt bij aan biodiversiteit en mentale gezondheid. Geschikte hagen zijn de olijfwilg, de haagbeuk, de beukenhaag en de veldesdoorn. Voor het graven van sleuven heeft de Hortus een graafmachine beschikbaar. Ook de inkoop van goedkope en kwalitatief goede hagen kan collectief via de Hortus.


Aanmelden of meer informatie via info@beverkoog.nl.

Comments


bottom of page