top of page

In Memoriam Henk Smit


Wij ontvingen het verdrietige bericht dat Henk Smit op 20 juni is overleden. Henk was de bevlogen voorzitter van onze bedrijvenvereniging Beverkoog van 1 maart 1992 tot 31 juli 2000.


In 1977 richtte hij Dyna Seal op en droeg het bedrijf in 2002 over aan de familie Hörmann. Tot 2003 is Henk de algemeen directeur geweest. Henk Smit is de grondlegger van het bedrijf in al zijn facetten. De bedrijfscultuur is nog steeds gericht op mensen, zoals hij dat ooit heeft neergezet. Hij had een luisterend oor en wist wat er speelde. Hij kon op het juiste moment handelen en medewerkers een hart onder de riem steken.


Hij stond voor een warm bedrijf en hield van zijn geboortestad Alkmaar. Hij was dan ook de enthousiaste voorzitter van de AZ businessclub. Binnen de UMA (Unie van Metaalbedrijven Alkmaar) vervulde hij een verbindende rol. Hij vond het fijn om andere ondernemers en startende ondernemingen te adviseren en maakte zich hard voor beroepsopleidingen in de metaal en elektro.


Hij was zeer betrokken bij de regio en kon goed opkomen voor waar hij voor stond. Henk was namens de Beverkoog de eerste voorzitter OBA (Overleg Bedrijventerreinen Alkmaar). Ook was Henk de eerste voorzitter van Ondernemend Alkmaar tot januari 2007 als voorganger van Gijs Schot. Tevens is hij medeoprichter in 1998 van FBA (Federatie Bedrijventerreinen regio Alkmaar), waarin ook Heerhugowaard en Langedijk waren vertegenwoordigd onder voorzitterschap van Frans Kramer.


Ruim tien jaar mocht ik binnen Dyna Seal met hem samenwerken. Na zijn pensionering genoot hij van de ontwikkelingen bij Hörmann Alkmaar, nog steeds ‘zijn bedrijf’, en was hij trots dat we groeiden en een grote werkgever zijn voor zoveel mensen uit de omgeving. Hij kon niet stil zitten en bleef, vaak op de achtergrond, zijn bijdragen leveren aan de gemeenschap. Bijvoorbeeld via de Kennisgroep Alkmaar, waarin hij zijn passie op het gebied van economie en sport etaleerde in het belang van de ontwikkeling van Alkmaar als regiostad.


We blijven Henk herinneren als een empathische, gedreven ondernemer met hart voor de zaak en wensen zijn vrouw Anja en familie heel veel sterkte!


Hendrik Goeman Borgesius,

voorzitter bedrijvenvereniging Beverkoog

Comments


bottom of page