top of page

Lintje voor vrijwilliger Erik van Hortus AlkmaarVrijdag 26 april werd een feestelijke dag voor Erik Ten Winkel en Hortus Alkmaar. Erik, woonachtig in Tuitjenhorn, kreeg uit handen van burgemeester van Schagen Marjan van Kampen-Nouwen een koninklijke onderscheiding.  


Stichting Hortus Alkmaar is ontzettend trots en blij dat Erik benoemd is tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau. Erik is bij Hortus Alkmaar al 6 jaar bestuurslid, penningmeester én vri willig teammanager. Mede door zijn inzet heeft stichting Hortus Alkmaar afgelopen jaren een professionalisering doorgemaakt in management, ICT en in de botanische tuin. Naast zijn kennis op het gebied van financiën en ICT heeft Erik als bioloog (UvA) veel kennis over biodiversiteit en milieu. In Amerika (Ann Arbor) promoveerde hij op waterkwaliteit.


Erik is echt een multitalent, ook qua eigenschappen: hij is zakelijk, menselijk, hulpvaardig en hij heeft de instelling dat niets onmogelijk is. Een vaardigheid die gedurende zijn werkende leven als ondernemer goed van pas kwam.


Naast zijn vrijwilligerswerk bij Hortus Alkmaar zet Erik zich al jaren vrijwillig in voor diverse maatschappelijke organisaties. Zo was hij bestuurslid bij Stichting Aquatische Ecologie. Voor

vrijwilligersorganisatie PUM werd hij als consultant uitgezonden naar Jordanië, Ecuador en Filipijnen voor projecten op het gebied van waterkwaliteit. Ook was Erik jaren penningmeester van een VVE. En heeft hij een centrale digitale muziekkalender in de regio Alkmaar opgezet.


Foto: Erik Ten Winkel (3 vlnr) en 4 mede-inwoners kregen uit handen van de burgemeester gemeente Schagen een lintje.

Comments


bottom of page