top of page

Start vergroening en herplant bomen op de Beverkoog


In de week van 18 september maakt Stadswerk072 een volgende stap in de vergroening van de Beverkoog. Het plantseizoen staat weer voor de deur en we gaan nu resultaten zien van de samenwerking van de Werkgroep Groen Beverkoog (zie foto) met de gemeente Alkmaar.


Er is onderzoek gedaan naar herplant van bomen op de Berenkoog. Dit onderzoek is uitgewerkt tot een beplantingsplan. Daarnaast was er vanuit de Beverkoog een verzoek tot vergroening bij de entree Herenweg en de entree Nelson Mandelabrug. En er zijn een aantal plantsoenen toe aan iets anders in het gazon.


De verwachting is dat de werkzaamheden komende week worden gestart. De aanplant van de bomen zal medio november/ december worden gedaan. Het aanbrengen van bolgewassen, vaste planten en wilde bloemen zal daarvoor worden uitgevoerd.


Door een storing op het Datalab Alkmaar kan Stadswerk072 de bedrijven die in de buurt van de vergroeningen liggen helaas niet informeren via de post. Bij de vergroeningen worden banners opgehangen met informatie en QR-code naar de website van Stadswerk072 voor verdere informatie.


Bent u benieuwd naar de deelplannen? Klik dan op bijgaande pdfjes. We houden u de komende periode graag op de hoogte van de voortgang.


Voor vragen over de uitvoering mailt u met projectleider Paul Weidema: pweidema@stadswerk072.nlDe deelplannen

Berenkoog Vergroenen Bomen herplant
.pdf
Download PDF • 14.42MB

Berenkoog Vergroenen entree Herenweg
.pdf
Download PDF • 1.55MB

Berenkoog Vergroenen entree Nelson Mandelabrug
.pdf
Download PDF • 6.49MB

Berenkoog Vergroenen ovalen gazon
.pdf
Download PDF • 7.78MB

Comentarios


bottom of page