top of page

Succesvolle Eindejaarsborrel Beverkoog


Ruim 200 leden en relaties van bedrijvenvereniging Beverkoog beleefden op 15 december een geweldige bijeenkomst in de showroom van Renault Stokman. De gasten werden ontvangen in de ambiance van de autowereld. Naast nieuwe modellen konden de liefhebbers zich ook vergapen aan een Renault 5 turbo en een Alpine A110. Gastspreker Jan Lammers signeerde de motorkap van de gerestaureerde Alpine op verzoek van de trotse eigenaar Valentin.

Voorafgaand aan de presentatie van de voormalig F1 coureur heette gastheer Ron Wassing iedereen welkom. Hij blikte terug op de geschiedenis van het pand van Stokman, dat als een van de eerste verrees op de Beverkoog begin jaren tachtig. Hendrik Goeman Borgesius (voorzitter Beverkoog) ging bij zijn welkomstwoord in op de doelstellingen voor de Beverkoog. Het draait enerzijds om verbinding en samen business doen, waarbij verbindingsmanager Kirsten Tervoort een belangrijke rol speelt. Anderzijds gaat het om een gezonde toekomst voor het bedrijventerrein: groen, veilig en duurzaam. Pieter Veeter van Park- en Centrummanagement Alkmaar reikte daarna het nieuwe KVO (Keurmerk Veilig Ondernemen) certificaat 2022-2025 uit aan wethouder Robert te Beest (Economie) en Sjors van Kuipers (bestuur Beverkoog). De wethouder refereerde daarbij aan het Ondernemersfonds Alkmaar dat collectieve investeringen mogelijk maakt, zoals het inhuren van de nieuwe parkmanager Beverkoog Corlien Moleman.

Met zijn statement ‘Succes moet je managen’ inspireerde Jan Lammers de aanwezigen. Hij sprak over zijn ervaringen als veelzijdige autocoureur. Als kind werkte hij op de anti-slip school bij Rob Slotemaker. Hier legde hij de basis voor mentale weerbaarheid. In 1973, op 16-jarige leeftijd, maakte hij zijn debuut en won hij zijn eerste race in Zandvoort. In 1978 brak hij internationaal door als Europees Kampioen Formule 3 en versloeg Alain Prost, de latere wereldkampioen F1. Hij won de 24 uur van Le Mans en is de enige coureur die na een onderbreking van 10 jaar een comeback in de F1 maakte. Jan Lammers richtte in 1999 zijn eigen Sportcars-team op: Racing for Holland. Dat was niet alleen rozengeur en maneschijn. Sportief succes gaat niet altijd gepaard met financieel succes. Het siert Jan Lammers dat hij het publiek ook meenam in de mindere tijden en vooral hoe je daar toch positief en vooral eerlijk mee om kunt gaan. Hij vertelde ook vol trots over zijn zoon René die tegenwoordig furore maakt met kartracing. Als ouders managen ze dat net als de schoolprestaties. Alleen met goede resultaten mag hij door naar het volgende level. En als dat er niet in zit gewoon eerlijk zijn en stoppen, want het is niet bedoeld als dure hobby. Momenteel is Jan Lammers sportief directeur van de Grand Prix van Nederland en kon in de afsluitende vragenronde een goed beeld geven van de complexheid van de organisatie. Het is erg knap hoe Zandvoort met een beperkt budget en inzet op duurzaamheid kan concurreren met circuits die 900 miljoen neerleggen voor 10 jaar Formule 1.

Uiteraard waren er na de presentatie bedankjes en werd het startsein gegeven aan cateraar De Eettuin om heerlijke warme hapjes uit te serveren tijdens het netwerken. Geheel in F1 sfeer konden alle gasten in de simulatoren van Racesquare Alkmaar racen op het circuit van Zandvoort. Mark Slotemaker van Pure Lease /Ton van Kuyk was de snelste met een rondetijd van 1.18,749. Uit handen van James Bussen van Racesquare Alkmaar ontving hij een grote fles Ferrari champagne en een silver arrangement voor 2 personen. Tweede werd Dirk Horsman van MatrixX Studio’s en Sebastian Schigt van Atelier Puur Haar werd derde. Na de podiumceremonie werden de laatste drankjes genuttigd en kon iedereen voldaan weer naar huis.


De reacties van de gasten waren erg positief. Veel leden van de Beverkoog waren betrokken bij de organisatie zoals De Eettuin, Folmer Audiovisuals, Eventuary, ’t Hekeltje, Ciska Strating, Renault Stokman, Mosch Veiligheid en Team de Haas. Met dank aan de vele ondersteunende handjes van bestuursleden Beverkoog en de gastvrouwen onder leiding van Kirsten Tervoort: Diana Drenthe, Christel Folmer, Paddy Stegershoek en Margret IJdema. Sam Haring maakte ‘the aftermovie’.
コメント


bottom of page