top of page

Doe mee met de plant-estafette Beverkoog op 4 november


Handen uit de mouwen voor een groen en gezond Beverkoog!

Beste Leden van De Bedrijvenvereniging Beverkoog op donderdagmiddag 4 november doen wij als bedrijvenvereniging Beverkoog mee aan de tweede regionale GroenSpoor plant-estafette. Wij nodigen je van harte uit om mee te doen.

Zes gemeenten in Noord-Holland waar onder de gemeente Alkmaar, planten met haar inwoners in achtereenvolgende weken (de estafette) aantrekkelijke groene linten aan met bloembollen, vaste planten, struiken en/of bomen. Dat kan in een wijk zijn, langs een fiets of wandelpad of op een bedrijventerrein.

Samen aan de slag

Na een korte inleiding in de Hortus Alkmaar met koffie, thee en iets lekkers, lopen wij naar de plantlocatie: het startpunt van de lunchwandelroute. Daar gaan we samen met leerlingen van het Clusius zo’n drie kwartier bloembollen planten en een kleurrijk bloemenmengsel zaaien. Annika Langeveld van landschap Noord-Holland en docenten van het Clusius college geven uitleg en tips en trucs om vogels en vlinders naar je tuin te lokken. En er zijn plannen voor het plaatsen van een fraaie picknicktafel! Op deze manier maken wij niet alleen een aantrekkelijk ommetje voor onszelf, maar ook voor de dieren. Om hen nog verder te helpen, plaatsen we ook een insectenhotel. De plantestafette is een initiatief van De Groene Reiger. Stadswerk072 heeft het ontwerp en de voorbereidingen voor het planten verzorgd.Het eerste insectenhotel op de Beverkoog bij Kringels BV

Groen doet goed

Groen op het bedrijventerrein is belangrijk. Niet alleen dus voor bijen en vlinders, ook mensen zijn aantoonbaar gezonder in een groene omgeving. Mensen die wandelen in een groene omgeving zijn na afloop (geestelijk) meer uitgerust, en creatiever en geconcentreerder, dan mensen die een versteende omgeving lopen. Meer groen helpt ook tegen de hittestress en de wateroverlast. Wist je bijvoorbeeld dat 1 volwassen boom dezelfde koelte levert als 10 airco’s? Scheelt toch een hele hoop stroom…

Wil je mee doen?

Geef je dan op via de email: info@beverkoog.nl

We starten op 4 november om 13.00 uur bij de Hortus Alkmaar (Berenkoog 43) en we sluiten af rond 14.30 uur. Alle deelnemers krijgen een zakje biologische bloembollen mee naar huis en een vrijkaart voor een bezoek aan de Hortus! Er kunnen zich nog maximaal 20 mensen aanmelden .

Met hartelijke groeten,

Namens het bestuur,

Hendrik Goeman Borgesius

Voorzitter

Comentários


bottom of page