top of page

Peter Rehwinkel opende succesvolle Beverkoog IJsduik 2022


Afgelopen vrijdag 17 juni organiseerde bedrijvenvereniging Beverkoog een IJsduik met Haringparty bij Bredewijn Kantoormeubelen op de Berenkoog 95. Burgemeester Peter Rehwinkel van Dijk & Waard vulde als officiële handeling het bad met de ijsblokken: “De watertemperatuur is nu 3 graden celsius. Ik heb respect voor de deelnemers die het ijskoude water trotseren. Het is geweldig dat de Beverkoog dit warme evenement van verbinding organiseert voor de ondernemers uit de regio. Succes allen!”

De 45 deelnemers hadden een voorbereidende ademhalingstraining gedaan onder professionele begeleiding van het team van René Valk. De ademhalingsoefeningen werden als zeer prettig ervaren. Volgens de Wim Hof methode zorgt een verhoogd zuurstofniveau voor meer energie en minder stress. De blootstelling aan kou versterkt het immuumsysteem en laat de hersenen endorfines aanmaken die op een natuurlijke manier pijn dempen en een gevoel van geluk geven. In combinatie met een goede mindset en vastberadenheid oefenden de deelnemers op deze wijze een positieve invloed uit op de eigen weerbaarheid. Veel van de deelnemers hadden van te voren niet gedacht het vijf volle minuten uit te houden in het ijsbad, maar dankzij de support van René Valk slaagden alle dappere ijsduikers in hun missie.

Meer dan 130 bestuurders, ondernemers en belangstellenden moedigden de ijsduikers aan onder het genot van een drankje en het proeven van de Nieuwe Haring. Het werd een gezellige en nuttige netwerkbijeenkomst die aantoonde dat we veel meer kunnen dan we soms denken.

Hendrik Goeman Borgesius, voorzitter bedrijvenvereniging Beverkoog, bedankte in zijn welkomstwoord Kirsten Tervoort en het team van Bredewijn voor de uitmuntende organisatie. Hij noemde en roemde de fantastische opkomst van ondernemers, de betrokkenheid van de gemeenten Alkmaar en Dijk & Waard, de ondersteuning van Visspecialist Michel Heusy, de muzikale omlijsting van accordeonist Cees Oud, de catering van Ruud, Afra, Rosa, Matthijs en de koffiebroers, de heerlijke aanwezigheid van fotograaf Norbert, het belang van Hortus Alkmaar en de inzet van de reddingsbrigade voor de EHBO.

Fotografie Norbert Reijngoud


Deelnemers Beverkoog ijsduik 2022


Comments


bottom of page