top of page

Arthur van Dijk opende het nieuwe seizoen bij Hortus Alkmaar


Op vrijdag 8 april opende Commissaris van de Koning, de heer Arthur van Dijk, het tuinseizoen van 2022 bij Hortus Alkmaar. Hij onthulde een informatiebord over akkerflora.

Akkerflora zijn bloemen als korenbloem en klaproos, die vroeger weelderig bloeiden op de graanakkers. Door in de tuin een akkertje akkerflora in te zaaien, vraagt Hortus Alkmaar aandacht voor de rijke biodiversiteit die graanakkers ooit bezaten.

De Commissaris van de Koning was op bezoek bij Hortus Alkmaar om de tuin en haar ambities beter te leren kennen. De thema’s waar Hortus Alkmaar zich voor inzet zijn heel actueel in de huidige maatschappij: de natuur in relatie tot gezondheid en welzijn, vergroening en klimaatactie, natuureducatie en het stimuleren van biodiversiteit.

Een aantal bestuursleden van Bedrijvenvereniging De Beverkoog en medewerkers van de gemeente Alkmaar waren aanwezig. Zij werken aan de revitalisering en vergroening van De Beverkoog. Voorzitter Hendrik Goeman Borgesius informeerde de commissaris over de plannen en de relatie met de Hortus: “Het bedrijventerrein wordt een bedrijvenpark!”

Aan het einde van de bijeenkomst zei Commissaris Van Dijk: “Eigenlijk gun je ieder bedrijventerrein een hortus. Dat is feitelijk de basis.”

De actuele openingstijden van de Hortus: maandag: gesloten, dinsdag tot en met vrijdag van 10.00 tot 17.00 uur, zaterdag en zondag van 12.00 tot 17.00 uur. Hortus Alkmaar Berenkoog 43 (Bedrijventerrein De Beverkoog). Hortus heeft een uitgebreid programma met activiteiten. Kijk voor het overzicht op www.hortusalkmaar.nl.Comments


bottom of page