top of page

Doe mee: gratis trainingen voor een veiligere Beverkoog


Helaas krijgen nog steeds veel ondernemers te maken met zogeheten ‘High Impact Crimes’ (HIC): een verzamelnaam voor ernstige geweldsmisdrijven zoals inbraak, overvallen en straatroven. De afdeling Openbare Orde en Veiligheid van de gemeente Alkmaar wijst u daarom graag op de nieuwe online module HIC van Regionaal Platform Criminaliteitsbeheersing: een platform speciaal voor ondernemers werkzaam in Noord-Holland. Op de website is informatie te vinden over verschillende vormen van High Impact Crimes en worden gratis trainingen aangeboden voor Noord-Hollandse (en dus ook Alkmaarse) ondernemers. Daarnaast bestaat de mogelijkheid om gratis flyers te downloaden over de volgende onderwerpen:

1 Verklein de kans op een overval

2 Omgaan met geweld en agressie

3 Diefstal voorkomen

4 Wat te doen NA een overval

5 Omgaan met Jeugdoverlast

Op de website en in de flyers staan gegevens van contactpersonen als gemeente, politie, slachtofferhulp en de Fraudehelpdesk. Op de website kan ook een signalementenkaart gedownload worden. Deze kaart helpt om een betere beschrijving van de dader van een overval of ander ernstig delict te geven. Elk aspect dat een getuige zich herinnert kan de politie helpen bij de opsporing. Het is handig om de signalementenkaart in uw onderneming neer te leggen en voorafgaand door te nemen met uw medewerkers.

De online module, inclusief trainingsaanbod en flyers is hier te vinden: www.rpcnh.nl/activiteiten/activiteit/show/hic-high-impact-crimes/

Comments


bottom of page