top of page

Meer groen en biodiversiteit op bedrijvenpark de Beverkoog


De Alkmaarse wethouder Robert te Beest en de voorzitter van bedrijvenpark de Beverkoog Hendrik Goeman Borgesius hebben op donderdagmiddag 4 november samen de eerste bollen geplant van een ecologisch lint op de Beverkoog als onderdeel van de regionale GroenSpoor plant-estafette.

Bedrijvenvereniging Beverkoog wil haar 40 jarige bedrijventerrein revitaliseren. Daar hoort ook meer groen en meer biodiversiteit bij. Met de plant-estafette, georganiseerd door De Groene Reiger, is het startsein gegeven voor deze vergroening, zodat mensen, dieren en planten zich in de toekomst nog prettiger voelen op bedrijven ‘park’ de Beverkoog.

Leerlingen van het Clusius College hielpen met ondernemers van de Beverkoog bij het planten van bloembollen en het zaaien van een mengsel voor kleurrijke bloemen. Annika Langeveld van landschap Noord-Holland en docenten van het Clusius hebben onder andere verteld hoe je vogels en vlinders kunt lokken. Er werd ook een insectenhotel geplaatst. Stadswerk072 heeft het ontwerp en de voorbereidingen voor het planten verzorgd. Het is de bedoeling dat Stoere Tafels er een fraaie picknicktafel bij neerzet.

Hortus Alkmaar was de gastheer deze middag en wil zicht graag inzetten met advies over vergroening en biodiversiteit. Groen op het bedrijventerrein is belangrijk. Niet alleen dus voor bijen en vlinders, ook mensen zijn aantoonbaar gezonder en opgeruimder in een groene omgeving. Mensen die wandelen in een groene omgeving zijn na afloop (geestelijk) meer uitgerust, en creatiever en geconcentreerder, dan mensen die een versteende omgeving lopen. Meer groen helpt ook tegen de hittestress en de wateroverlast.

Bij deze start zijn Bedrijvenvereniging Beverkoog, gemeente Alkmaar, Landschap Noord-Holland, Stadswerk072 en het Clusius College Alkmaar betrokken. Voor vragen of meer informatie, mail naar info@beverkoog.nlComments


bottom of page